Dünya genelindeki tuvalet kağıdı krizine mizahi yaklaşım: Tuvalet Kağıdı Hesaplayıcı

2 milyon kullanıcıya ulaşan site, elinizdeki tuvalet kağıdının sizi karantina süresince kaç gün idare edeceğini hesaplıyor. Ortalama bir kullanıcı, karantinada ihtiyaç duyduğundan% 500 daha fazla tuvalet kağıdına sahip.
Dünya genelindeki tuvalet kağıdı krizine mizahi yaklaşım: Tuvalet Kağıdı Hesaplayıcı

COVID-19 salgınıyla birlikte ABD halkı tuvalet kağıdı reyonlarını yağmalarken, mizahi girişimler de bu dalgaya eşlik etti. How Much Toilet Paper? (Ne kadar tuvalet kağıdı?) isimli web sitesi, elinizdeki tuvalet kağıdının sizi karantina süresince kaç gün idare edeceğini belirtiyor.

Sitenin kullanımı oldukça basit. Hesaplama için sahip olduğunuz tuvalet kağıdı rulosunun sayısını ve kaç kez tuvalete gittiğinizi belirtmeniz yeterli. 

Eğer daha detaylı bir analiz (!) yapılmasını istiyorsanız, gelişmiş seçeneklerden de faydalanabilirsiniz. Ancak sorulan sorular mahremiyetinizi biraz ihlal edebilir. :) Yine de doğru bir hesaplama için evdeki kişi sayısını ve karantinanın kaç gün sürdüğünü yazmak iyi bir fikir olacaktır. 

Sİtenin ortaya çıkış hikayesi de kendisi kadar mizahi. Londra'da öğrenci olan Yazılım Geliştirici Ben Sassoon ve Sanatçı Sam Harris; ABD'deki olayın ardından, her biri günlük olarak ne kadar tuvalet kağıdı kullandıkları ve pandemi sırasında bunun nasıl değişeceği hakkında bir tartışmaya tutuştu. Bu tartışmanın meyvesi olan site, şu anda 2 milyondan fazla kişi tarafından kullanılıyor. Sitenin mizahi ve kullanışlı yaklaşımıyla tüm dünyada tuvalet kağıdı sıkıntısını azaltmaya yardımcı olmaya çalıştığını söyleyebiliriz. 

Ortalama bir kullanıcının karantinada ihtiyaç duyduğundan% 500 daha fazla tuvalet kağıdına sahip olduğunu da ekleyelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.