Google Ventures video konferans ile yürütülen anlaşmalar sonucu ilk yatırımını yaptı

Google Ventures Avrupa yöneticisi Tom Hulme, tamamen video konferans görüşmeleriyle gerçekleşen bir yatırım yaptıklarını duyurdu.
Google Ventures video konferans ile yürütülen anlaşmalar sonucu ilk yatırımını yaptı

COVID-19 salgını, ilk etapta dünyayı durdurmuş gibi görünse de; ticari anlaşamaların dijitalleşmesine yol açıyor. Google Ventures Avrupa yöneticisi Tom Hulme, bugün Twitter'dan yaptığı açıklama ile tamamen video konferans görüşmeleri sonrasında gerçekleşen bir yatırım yaptıklarını duyurdu.

Girişimin kurucularıyla fiziksel ortamda birebir olarak hiç tanışmadığını vurgulayan Hulme, video konferanslar vesileyle birbirilerini iyi bir şekilde tanıma şansı yakaladıklarını belirtti. Hulme aynı zamanda GV ekibinin ilerleyen dönemde yatırımlarını bu şekilde yapmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi. 

GV'nin hangi şirkete ne kadar yatırım yaptığı şimdilik belirsizliğini koruyor. Ancak Hulme'un paylaşımı sonrasında birçok kişi süreçlerin nasıl işlediğini sormaya başladı. Bu süreçte genellikle teknolojik girişimlere yapılan yatırımların dijitalleşmeden ve teknolojik alt yapıdan ne kadar uzak olduğu da konuşuldu. 

Google Ventures'ın öncülük ettiği "uzaktan anlaşmalar" yatırım süreçlerini baştan sona değiştirebilir. Bununla beraber dünya çapında durağanlaşan ekonominin canlanacağını ve teknoloji alanındaki girişimlerin sekteye uğramadan çalışabileceğini söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.