Corona virüs salgını ile temassız yöntemler artarken tedarik alternatifleri de düşünülebilir

COVID-19 ile temassız ödeme, teslimat seçenekleri yaygınlaşırken mağazalarda azalan trafiğe karşılık e-ticarette yoğunlaşma bekleniyor ancak tedarik konusunda alternatiflere ihtiyaç da olacağı düşünülmekte.
Corona virüs salgını ile temassız yöntemler artarken tedarik alternatifleri de düşünülebilir

Kağıt ve bozuk paralar ile bakteri ve çeşitli mikroorganizmaların elden ele yayıldığı ve bu ödeme yönteminin hali hazırda sağlığa tehdit olduğu daha önceden de konuşulmaktaydı, virüsün yayılmasını azaltmak için de alınan önlemlerden biri olarak temassız ödemenin tercih edilmesi tavsiye edilmekte. Dünya Sağlık Örgütü açık ve net olarak nakit kullanımına yönelik bir açıklama yapmamakla birlikte ellerin sık yıkanmasını önerdiklerini belirtmekle birlikte temasın azalmasının yöntemlerinden biri olarak temassız ödemelerin yükseleceği düşünülmekte. 

Türkiye’de BKM’nin verilerine göre son 4 yılda 502 milyon adede ulaşan temassız ödeme, temassız kart sahipleri tarafından zaten tercih edilmekteydi. Temassız ödeme limitinin 250 TL’ye çıkartılması da bu ödeme yönteminin daha çok tercih edilmesini sağlayabilmekle birlikte virüs önlemleri kapsamında kağıt ya da bozuk paranın kullanımını azaltıp daha önceden temassız ödeme yapmayanları da bu ödeme yöntemine yönlendirebilir.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.