Apple Watch'ın EKG uygulaması Türkiye için kullanıma sunuluyor

Apple, Apple Watch modelleri ile sunulan EKG uygulaması ve düzensiz ritim bildiriminin ülkemizde kullanıma sunulacağını duyurdu.
Apple Watch'ın EKG uygulaması Türkiye için kullanıma sunuluyor

Trackpad desteğine sahip yeni olan yeni iPad Pro modeli tanıtıldığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise özellikle Türkiye'yi ilgilendiren bir haberi ile karşımıza çıkan Apple, Apple Watch modelleri ile sunulan EKG uygulaması ve düzensiz ritim bildiriminin ülkemizde kullanıma sunulacağını duyurdu.

Apple tarafından paylaşılan bilgilere göre EKG uygulaması, önümüzdeki haftadan itibaren Yeni Zelanda, Şili ve Türkiye’de iOS 13.4 ve watchOS 6.2 ile birlikte Apple Watch Series 4 ve daha yeni Apple Watch modellerinde kullanıma sunulacak.

Hatırlatmak gerekirse Apple Watch Series 4 modeli ile yurt dışında kullanıma sunulan özellik, ülkemizde kullanıma sunulmamıştı. Uzun süren bekleyişin ardından ülkemizde de kullanıma sunulan özellik sayesinde kullanıcılar, doğrudan bileklerinden elektrokardiyogram çekebilecek.

Bu özellik sayesinde kullanıcılar, kalp atışının hızlı veya düzensiz olması gibi belirtiler yaşadıklarında kalp ritmini ölçerek doktorlara kritik önem taşıyan veriler sağlayabiliyorlar. Apple Watch Series 1 veya daha yeni Apple Watch modellerindeki düzensiz ritim bildirimi özelliği ile birlikte ise şimdi arka planda zaman zaman kalp ritmi kontrolü yaparak atriyal fibrilasyon (AF) gibi görünen düzensiz bir kalp ritmi algılandığında bildirim gönderilecek.

EKG uygulaması ve düzensiz kalp ritmi bildirimi özelliğinin temel amacı ise kullanıcıların en sık rastlanan ritim düzensizliği olan atriyal fibrilasyon (AF) belirtilerini tespit etmelerine yardımcı olmak. Apple Watch'ın tüm dünyada çok sayıda kullanıcıya yardımcı olduğunu dile getiren Apple COO’su Jeff Williams, kalple ilgili bu özelliklerin sunulmasıyla birlikte, Apple Watch'ın insanların sağlıkları hakkında daha fazla bilgi edinmesini sağlayarak onlara güç verme konusunda yeni bir adım atacağını da dile getirdi. Geç de olsa bu özelliğin ülkemiz için de kullanıma sunuluyor olması sevindirici.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.