YouTube COVID-19 krizinde platformundan kaldırılan videoların artış göstereceğini açıkladı

YouTube'un çalışanlarını korumak için aldığı önlemler nedeniyle önümüzdeki haftalarda YouTube ilkelerini ihlal eden videolar ağırlıklı olarak algoritma tarafından değerlendirilecek.
YouTube COVID-19 krizinde platformundan kaldırılan videoların artış göstereceğini açıkladı

YouTube içerik üreticisi topluluğunu COVID-19 salgını süresinde platformdan kaldırılan videoların artış gösterebileceği konusunda uyardı. Şu an için video kaldırma işlemlerinin otomasyonun yanı sıra insanların moderasyonu ile gerçekleştiğini hatırlatan şirket, kriz nedeniyle belli bölgelerde ofisteki çalışanların azaltıldığını duyurdu. Bu da YouTube içeriklerinin ağırlıklı olarak otomasyon tarafından değerlendirileceği anlamına geliyor. 

YouTube'un zararlı içerikleri tespit etmek için bir makine öğrenmesi algoritmasından faydalandığını hatırlatalım. YouTube çalışanları, algoritmanın işaretlediği içerikleri gözden geçirerek zararlı olduğuna kanaat getirdikleri içerikleri kaldırma kararı alıyordu. YouTube'un çalışanlarını korumak için aldığı önlemler nedeniyle önümüzdeki haftalarda iş ağırlıklı olarak algoritmaya düşecek. 

YouTube yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

YouTube'da, kullanıcı ve içerik oluşturucu sorularına yanıt veren kişilerden, olası politika ihlalleri için videoları değerlendiren yorumculara kadar YouTube topluluğunu desteklememize ve korumamıza yardımcı olan ortak şirketlerimiz var. Bu ekipler ve şirketler kullanıcılara ve içerik oluşturuculara yardımcı olmaya kendini adamış binlerce kişi tarafından yönetiliyor. Koronavirüs yanıtı geliştikçe, çalışanlarımızın refahını, genişletilmiş işgücümüzü ve yaşadıkları toplulukları belirli alanlarda ofis içi personel sayısını azaltmak da dahil olmak üzere önceliklendirmek için gerekli adımları atıyoruz. 

YouTube'un bu süreçte algoritmayı insan moderasyonu olmaksızın çalıştırmasının sonucu olarak YouTube ilkelerini ihlal eden videoları hızlıca kaldırılacak. Öte yandan algoritmanın tek başına her zaman doğru kararı almadığını söyleyebiliriz. YouTube'un ilkelerini ihlal etmeyen içeriklerde bu süreçte platformdan kaldırılabilir.Bu gibi durumlarda, şirket, video içerik üreticilerinden karara itiraz etmelerini istedi Böylece  YouTube’un geri kalan moderatörleri, söz konusu videoyu inceleyebilecek. 

Bunun yanı sıra ortaya çıkan karmaşık durum nedeniyle şirket, video içeriğin ilkeleri ihlal ettiğine dair “yüksek güven duyduğu” durumlar dışında, içerik üreticileri ihtarlarla cezalandırılmayacağını da duyurdu.

Son olarak, şirketin canlı yayınlar da dahil olmak üzere hangi içeriğin tanıtılacağı konusunda daha dikkatli olacağını belirtelim. İncelenmemiş olan bazı içerikler aramada, ana sayfada veya önerilerde yer almayabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.