WhatsApp, mesajları zamanlayarak imha etme özelliğini test ediyor

Son olarak karanlık mod ve dosya arama özelliklerini yayına alan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni bir özelliği test ediyor.
WhatsApp, mesajları zamanlayarak imha etme özelliğini test ediyor

Son olarak karanlık mod ve dosya arama özelliklerini yayına alan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni bir özelliği test ediyor. WhatsApp'ın test aşamasındaki yeni özelliği ile kişiler belli bir zaman sonra kendini imha eden mesajlar gönderebilecek. 

Telegram ve Snapchat gibi platformlarda mevcut haldeki özellik ile kullanıcılar sonradan silinmesi kaydıyla mesaj gönderebilecek. Örnek vermek gerekirse; birine mesaj göndereceksiniz ve o mesajın 1 saat boyunca konuşmada kalmasını istiyorsunuz. Mesajı gönderirken bu süreyi de ayarlayabileceksiniz ve gönderdiğiniz mesaj, sizin belirttiğiniz süre zarfı sonunda konuşmadan silinmiş olacak. WhatsApp, mesajları bir saat, bir gün, bir hafta ve bir yıl opsiyonları ile otomatik olarak silmemize olanak sağlayacak.

WeBetaInfo tarafından yayınlanan ekran görüntülerinden anladığımız kadarıyla, zaman ayarını yaptıktan sonra o mesajın yanında bir "zaman ayarlı bomba" imgesi beliriyor. Bu da o mesajın imha edilmek üzere ayarlandığı anlamına geliyor.

İlk olarak ekim ayında ipuçları paylaşılan özelliğin, sadece grup konuşmaları için aktif olacağı söyleniyordu. Şu anda da bu konuda bir değişiklik yapılıp yapılmadığını ne yazık ki anlayamıyoruz. Ancak bu noktada özelliğin beta sürümünde olduğunu belirtmekte de fayda var. Zira WhatsApp özelliği yayına aldığı sırada diğer yenilikleri de beraberinde getirebilir.

WhatsApp'ta test aşamasında olan özelliğin ne zaman tüm kullanıcılar için aktif edileceği henüz bilinmiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.