İşletmeler için dijital banka Penta, 18.3 milyon euro yatırım aldı

KOBİ'lere özel fintech girişimi Penta, yeni yatırım turunda 18.5 milyon euro yatırım aldı.
İşletmeler için dijital banka Penta, 18.3 milyon euro yatırım aldı

Berlin merkezli Fintech girişimi Penta, yeni yatırım turunu 18.5 milyon euro ile kapattı. Yatırım turuna girişimin yeni yatırımcısı RTP Global liderlik ederken, HV Holtzbrinck Ventures, ABN AMRO Ventures, Berliner Volksbank Ventures ve Finleap katılım gösterdi. Yatırımcılar arasında Finleap'i hatırlayacaksınızdır; geçtiğimiz yıl Commencis ile ortak olarak Finbyte'ı kurmuştu.

Bu yeni yatırım turuyla birlikte RTP Global'in ortağı Alex Pavlov Penta'nın yönetim kurulan katlıyor. Yönetim kurulunda HV Holtzbrinck Ventures'ın ortağı olanBarbod Namini ve Finleap'in CFO'su Michael Hock'un yer aldığını belirtelim. 

Merkezi Berlin'de bulunan Penta'Nın Milano ve Belgrad'da ofisleri bulunuyor. KOBİ'ler için dijital bankacılık hizmeti sunan girişim, 2019'un Nisan ayında Finleap tarafından satın alınmıştı. Bu noktada Finleap'in solarisBank'ın kuruları arasında yer aldığını ve hissedar olarak konumlandığını belirtelim. Penta da solarisBank'ın müşterileri arasında yer alıyor. 

Oldukça karmaşık olan bu ticari ilişki solarisBank'ın kurucu ortağı Marko Wenthin tarafından doğrulanmıştı. 2019 yatırımı sonrasında Penta'nın kurucu ortağı Lav Odorović ise CEO koltuğunu Marko Wenthin'e devretmişti. Mayıs 2016'da kurulan fintech girişimi Penta'nın 2018 yılında 7 milyon euro Seri A yatırımı toplamayı başardığını da hatırlatalım.

Penta'nın geçtiğimiz yılın Aralık ayında BBVA tarafından desteklenen kart okuyucusu SumUp ile ortaklık yaptığını belirtmekte fayda var. Girişim bu ortaklık ile restoran, sağlık merkezi ve mimarlık şirketi gibi çevrim dışı hizmet veren küçük işletmelere daha fazla ulaşmayı amaçlamıştı.

İşletmeler Penta üzerinden SumUp Kart Okuyucu sipariş edebiliyordu. Bu sayede işletmeler SumUp kurulum ücretlerini ödemekten kurtulurken, Penta hesaplarını SumUp ödemelerine kolayca entegre edebiliyordu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.