KOBİ'ler için dijital banka Penta, 7 milyon euro yatırım aldı

Almanya merkezli fintech girişimi olan ve KOBİ'leri hedefleyen bir dijital banka kuran Penta, 7 milyon dolar Seri A yatırımı aldı. Girişim kurulduğu 2016'dan bu yana toplam 10 milyon euro yatırım almış oldu.
KOBİ'ler için dijital banka Penta, 7 milyon euro yatırım aldı

Almanya'nın başkenti Berlin'de Mayıs 2016 yılında kurulan fintech girişimi Penta, 7 milyon euro Seri A yatırımı toplamayı başardı. Kısa süre içerisinde tohum yatırımını da eklediğimizde 10 milyon euro toplayan dijital banka girişimi sadece KOBİ'leri hedefleyen bir modelle yola çıktı. Dijital bankanın tohum yatırımcısı Inception Capital, Seri A turunda da Penta'ya yatırım yaptı.

Kendi kendini lisansını almak yerine, Banking-as-a-Platform olarak faaliyete başlayan ve solarisBank altyapısıyla hareket eden banka, küçük ve orta ölçekli şirketlerden tutun girişimlere kadar şirket hesaplarının yönetilmesine yardımcı oluyor. Bu yönetimi oldukça şeffaf yapılmasına izin veren girişim, birden fazla kullanıcının farklı yetkilerle hesaba erişebilmesini sağlıyor.

Penta banka hesabı çok kısa süre içerisinde açılabiliyor. Penta, kart konusunda Mastercard ile anlaşmış ve Mastercard logolu kartlar da sizler hesabınızı açtıktan sonra banka hesabına bağlı kartınızı adresinize postalıyor. Penta'nın Basic olarak adlandırdığı hesap modeli ücretsizken, birden fazla kart ve kullanıcı talebiniz olduğunda ise aylık kullanım ücreti devreye giriyor. Penta'ya aylık 9 euro ya da 19 euro ödeyerek, Advanced ve Premium hesap modellerine de geçiş yapabiliyorsunuz.

Şimdiden pek çok Alman KOBİ'ye hizmet sunan Penta, aldığı son yatırımla birlikte kendi adından daha çok söz ettirecek gibi gözüküyor.Şu anda 40 kişilik olan ekibin ise önümüzdeki yıl 100 kişiye çıkması bekleniyor. Kısacası Penta'nın aldığı yatırımın önemli bir kısmını insan kaynağına ayıracağını söylemek mümkün. Bir diğer bilgi ise yeni müşterilerin yüzde 68'inin kendi bankalarını Penta için değiştirdiklerini ortaya koyuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.