Tetherden kaçan kripto para sahipleri bitcoinin fiyatını artırdı

Tetherden kaçan kripto para sahipleri bitcoinin fiyatını artırdı

Hatırlatalım tether, kripto para ticaretinin dolar cinsinden yapılması önündeki zorlukları ortadan kaldırmak amacıyla kurulduğu belirtilen bir dijital para birimi. 1 Tether çıkış noktası olarak 1 dolara endekslendiği için kripto para alım-satımı yapan kişiler tokenlar aracılığıyla daha hızlı işlem gerçekleştirebiliyordu ve tabii ki tetherin arkasındaki şirket her bir Tether için kasasında gerçekten 1 dolar barındırdığını belirtiyordu.

Dünyanın en büyük borsalarından Bitfinex ile aralarında iddia edilen ilişkiler dolayısıyla tethere olan güven giderek azalması ve borsaların Tether rakibi olabilecek yine dolara endeksli farklı stabil dijital paralar çıkarması bugünü hazırladı. Sonuç olarak geçtiğimiz gün itibariyle Tether'e olan güven şimdiye kadarki en büyük sarsıntıyı yaşadı ve 1 dolara eşit olması gereken Tether 0.88 dolara kadar düştü. Bu düşüş, Tether olarak bekleyen paranın kripto paralara ve çoğunlukla da bitcoine çevirilmesi dolayısıyla Bitcoin'de çok kısa bir sürede yaklaşık yüzde 9'luk bir artışa neden oldu.

Bu süreçte tabii her şey sadece tether kaynaklı olmadı diye değil. Bir anda ciddi zıplamalar yapan kripto paraların yeni bir sıçrama dönemine girdiğini düşünen ve treni kaçırmak istemeyen küçük yatırımcı da hemen bitcoin aldığı için, hazırda bekleyen talimatlar da devreye girdiği için kripto paralarda hatırı sayılır yükselişler meydana geldi. Bitcoin 7500 doları test ederken şu sıralar yeniden 6800'ler bandına düştüğünü de belirtelim.

Kripto para dünyasını yakından takip edenler biliyor ki Bitfinex ve Tether oldukça şüpheli bir şekilde aynı CEO'yu paylaşıyor ve basılan her yeni tether Bitfinex'e gönderildiği için aynı dönemde bitcoinde yükselişlere neden oluyor. Karşılıksız para basılır gibi tether basıldığı iddiaları da bu güvensizliğin başlıca nedeni olarak görülüyor.

Bloomberg'in haberine göre de tetherin bu değer kaybının en önemli nedeni, Bitfinex'in mali hesapları hakkında dolaşan söylentiler.

Her ne kadar tether olan güven kaybı Bitcoin'e yaramış olsa da tek fayda ona değil aynı zamanda TrueUSD gibi alternatif stabil kripto paralara da oldukça yaradı.

Önümüzdeki günlerde Tether'e olan güven devam eder mi yoksa bir devrin sonuna doğru mu ilerliyoruz hep beraber göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.