COVID-19 karantina sürecinde tasarımcı adayları için eğitim kaynağı: Jr. UX Designer'ın Galaxy Rehberi

Bu süreçte yeni bir yetenek geliştirmek isteyen tasarımcı adayları Userspots'un Jr. UX Designer'ın Galaxy Rehberi'ni inceleyebilir.
COVID-19 karantina sürecinde tasarımcı adayları için eğitim kaynağı: Jr. UX Designer'ın Galaxy Rehberi

Kullanıcı deneyimi tasarımı şirketi Userspots, oluşturduğu "Jr. UX Designer'ın Galaxy Rehberi" isimli eğitim içeriği sitesinde yeni adaylar yetiştirmeyi hedefliyor. Corona virüs karantina sürecinde yeni bir yetenek geliştirmek isteyenler siteye göz atarak UX tasarımı hakkında detaylı bir eğitim sürecine başlayabilir.

Userspots, oluşturdukları bu rehberi UX Designer olmak isteyen ama nereden başlamak gerektiğini bilmeyenler için hazırladığını belirtiyor. Temel bir kaynak görevi gören sitede, Araştırma, Arayüz Tasarımı, Strateji ve Fasilitasyon olmak üzere 4 farklı "yolculuk" yer alıyor. Kullanıcılar seçtikleri yolculuklarda ilerlemeden önce UX Design evreninde sahip olmaları gereken Sözlü İfade, Empati ve Problem çözme gibi temel özellikler konusunda bilgilendiriliyor.

Kullanıcıların her bir başlıkta Oku ve İzle sekmeleriyle farklı kaynaklara yönlendirildiğini belirtelim. Bu sayede kullanıcılar, TEDx videolarından, YouTube kanallarına, Medium makalelerinden kurumsal sitelerin yardımcı dokümanlarına kadar pek çok farklı kaynaktan beslenebiliyor.Yap sekmesinde ise UserSpots'un case dokümanlarını indirerek öğrendiklerinizi hayata geçirme şansı elde ediyorsunuz. Tüm bu eğitim sürecinde kullanıcıların aklına takılan soruları Userspots'a mail atarak cevap alabileceğini de söyleyelim. 

Arayüz tasarımı başlığı altında Temel Tasarım Prensipleri, Sezgisel Analiz, Bilgi Mimarisi ve Navigasyon konuları yer alırken, Strateji kısmında Ürün Yönetimi, Trendler, Veri Analizi konuları dikkat çekiyor. Salgın döneminde eve kapanan tasarımcı adayları, tüm başlıkları inceleyerek ve verilen caseleri yaparak COVID-19 sürecinden yeni bir yetenek ile çıkabilir.  

Bu arada eğitim sürecinde belli zaman aralıklarına da dikkat etmeniz gerektiğini belirtmekte fayda var. Sitede yer alan Caseleri incelemek 15-23 Mart arası tarihlerini değerlendirebilirsiniz 23 Mart'tan sonra ise 19 Nisan'a kadar üzerinde çalıştığınız Case'leri Userspots ekibine iletebilirsiniz. 29 Nisan'da katılımcıları ofisine davet ederek case değerlendirme günü düzenleyecek olan Userspots, 4 Mayıs'ta 15 kişiye UXAlive bileti hediye edecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.