Ortak çalışma alanları Corona virüs salgını için hangi tedbirleri aldı?

İş dünyasının son yıllardaki en popüler çalışma biçimlerinden biri olan ortak çalışma alanlarının Corona virüs salgını ile nasıl savaştığına yakından bakıyoruz.
Ortak çalışma alanları Corona virüs salgını için hangi tedbirleri aldı?

Webrazzi olarak Corona virüs salgını için aldığımız önlemleri ve Webrazzi ekibinin 30 Mart'a kadar evden çalışma modeline geçtiğini sizlere geçtiğimiz hafta aktarmıştık. Corona virüs salgını tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de iş dünyasını oldukça etkiledi. 

Pek çok marka belli bir tarihe kadar evden çalışma modeline geçiş yaptı. Bu haberimizde ise iş dünyasının son yıllardaki en popüler çalışma biçimlerinden biri olan ortak çalışma alanlarına yakından bakacağız. Ortak çalışma alanları yapıları gereği virüslerin yayılabilmesi için oldukça elverişli ortamlar gibi görünüyor.

Webrazzi olarak bu konuyu ve Corona virüs salgınına karşı alınan önlemleri ortak çalışma alanları ile konuştuk. Ülkemizde hizmet veren ortak çalışma alanlarından detayları sizler için aldık. Assembly, CoZone ve Kolektif House'in konu ile görüşleri ile birlikte Workinton'ın üyeleri ile paylaştığı açıklamayı yazımızda bulabilirsiniz.

Ülkemizde ilk resmi Corona virüs (Covid-19) vakasının açıklanmasının ardından Assembly müşterilerinin toplu taşımaya binmemek için işlerini evden yürütmeyi tercih ettiğini belirten Assembly, buna bağlı olarak ilk vakanın açıklanmasının ardından ortak çalışma alanına gelen kişi sayısında azalma olduğunu paylaştı.

Corona virüs salgınını başından beri takip ettiklerini paylaşan Assembly yönetimi, aldıkları her türlü yeni bilgiyi ve her yeni önlemi topluluğu ile anında paylaştığını da dile getirdi. Assembly tarafından paylaşılan bilgilere göre öncelikle çalışma ve WC alanlarında Sağlık Bakanlığının onayladığı dezenfektanları kişilerin kolayca ulaşabileceği şekilde konumlandırıldı.

Tüm Assembly ekibine ve üyelerine iş doktoru tarafından COVID-19 bilgilendirme ve hijyen eğitimleri düzenledi ve genel alan ve ofisleri nano boyutlu gümüş atomları ile uygulanan Nano Sağlık Kalkanı ile temizledi. Bunların yanı sıra Assembly üyelerinin Cisco Webex ile toplantılarını gerçekleştirerek gidemedikleri seyahatleri kompanse edebildiklerini de ekleyelim.

Üyeler Concierge ve asistanlık hizmetlerinden evlerinde de yararlanabiliyorlar. Bu önemlerin yanı sıra ülkedeki genel tedbir trendlerine paralel olarak etkinliklerini de erteleyen Assembly, ülke genelinde oluşabilecek daha sıkı tedbirler çerçevesinde evden çalışmalar fazlalaşırsa, iş akışında aksama olmaması için sekreterya hizmetlerinin cep telefonlarına yönlendirebilmesi, kargoların evlere teslim edilebilmesini de sağlayacak.

Ankara'da hizmet veren CoZone ise rutin operasyonda bir aksamanın söz konusu olmadığını paylaştı. Etkinlik ve toplantıların iptal edildiğini de belirten CoZone, okulların tatil edilmesi haberiyle birlikte ortak çalışma alanına gelenlerin sayısının neredeyse yarı yarıya azaldığını da paylaştı.

Tüm ülke genelinde başlatılan çalışmaların yakından takip edildiğini ve CoZone ortak çalışma alanı için uygulandığını da ekleyelim. Planlanan tüm etkinlikler iptal eden CoZone, şu an için gelen etkinlik taleplerini de kabul etmiyor.

Rutin haftalık pazartesi üye kahvaltısını ise süreç normale dönene kadar erteleyen CoZone, ortak çalışma alanı için dezenfekte çalışmaları da uyguluyor. El temizleyicilerin sayısını artıran ve içecekler için karton bardak kullanımını teşvik eden CoZone, İSG ile toplantı da yaptı. Son olarak bu konu özelinde kısa bir video çekimiyle korunma metodları ve dikkat edilmesi gereken konuları iç iletişim platformunda aktarılacağını da ekleyelim.

Kolektif House ise Corona virüs salgınına karşı gerekli önlemleri aldıklarını ve önerilen tüm önlemleri almaya devam edeceklerini paylaştı. Konu ile ilgili bir açıklama paylaşan Workinton, ülkemizdeki ilk resmi vakanın açıklanmasının ardından tüm önlemlerin alındığını ve süreç içindeki sonuç ve çıktıların takip edilerek ek olarak gerekecek tüm önlemlerin alınacağını da duyurdu.

İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Mersin, Katar Doha'da bulunan tüm şubelerinin uzman ekipler aracılığı ile temizlikten geçtiğini belirten Workinton, porselen kupaların yanı sıra karton bardaklar kullanmaya da başladı. İkramlarını ise hijyenik sebeplerle oluşabilecek her türlü sıkıntıyı bertaraf etmek amacıyla kapalı ambalajlı ürünlerle değiştiren Workinton, ekibini ise günlük sağlık kontrollerinden geçiriyor. Son olarak Workinton'un yurt dışına çıkan müşterilerinin bu durumu onlara bildirmelerini ve 14 gün boyunca evde dinlenmelerini tavsiye ettiklerini de ekleyelim.

Corona virüs salgınının Çin'deki hızını kaybetse de özellikle Avrupa'da hızla yayıldığını da hatırlatalım. Şu an için ülkemizde 18 Corona virüs (Covid-19) vakası bulunuyor. Dünyaya baktığımızda ise yaklaşık 170 bin resmi Corona virüs (Covid-19) vakası bulunuyor. 6 bin 500'u aşkın kişi ise Corona virüs salgını (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybetti. Corona virüs salgınını takip edebileceğiniz haritaya ise buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.