Evden çalışmanın artması ile sorun yaşayan VPN'ler için çözüm nedir?

Yakın zamanda Çin'de başlayan ve hızla dünyaya yayılan corona virüs salgınıyla evden çalışan kişi sayısında da ciddi bir artış görülüyor.
Evden çalışmanın artması ile sorun yaşayan VPN'ler için çözüm nedir?

Yakın zamanda Çin'de başlayan ve hızla dünyaya yayılan corona virüs salgınıyla evden çalışan kişi sayısında da ciddi bir artış görülüyor. Durum böyle olunca WiFi bağlantıları ve VPN ağlarında da bazı sıkıntılar yaşanabiliyor. Ağlarda yaşanan trafiğin yarattığı probleme büyük teknoloji şirketleri de çözüm getirmeyi hedefliyor.

Bazı bölgelerde kullanıcılarının evden çalışmasını isteyen Microsoft da evden çalışan diğer şirketler için, Office 365 kurulumlarını nasıl yönetecekleri ve VPN kullanımının yarattığı trafik sıkışıklığını nasıl ele alabilecekleri konusunda bir yazı yayınladı. Office 365 Üst Düzey Program Yöneticisi Paul Collinge, corona virüs salgınının evden çalışanların sayısını büyük bir ölçüde artırdığını söyledi. Collinge, yapılan bu ani bağlantı modelinin, genellikle herhangi bir büyük bulut hizmeti kullanıma sunulmadan önce ölçeklendirilip tasarlandığını söyledi. Ancak şu anda evden çalışma yöntemine geçişin çok hızlı olması ölçeklendirilmelerin yapılamamasına ve sorunların yaşanmasına neden oldu.

Microsoft, yöneticilere trafiği tanımlamak için VPN'lerini bölünmüş tünelleme ile kurmalarını öneriyor. Şirket, uç noktaları için bir URL ve IP adresi listesi sağlıyor ve doğrudan Office365 hizmetine yönlendiriyor. Collinge, bu çözümün anahtarının, hem gecikmeye duyarlı olan hem de geleneksel ağ mimarisine büyük yük getiren kritik Office 365 trafiğini ayırmak olduğunu söylüyor. Microsoft, bu trafiği farklı şekilde ele alıyor ve bağlantıyı doğrudan hizmete yönlendirmek için kullanıcının yerel internet bağlantısını kullanıyor.

Microsoft'un uzaktan çalışanların yaşadığı trafik sıkışıklığını hafifletmek için adımlar atan tek şirket olmadığını belirtelim. Box CEO'su Aaron Levie de hizmetinin kurumsal müşteriler için kullanıcı sınırlarını kaldıracağını söyledi. Halihazırdaki kullanıcılarının ek ücretler ödemeyeceğini belirtti.

Riverbed Technologies'in Baş Geliştirme Sorumlusu Dante Malagrino ise çoğu kurumsal ağın bu tür eş zamanlı talepler olduğunda performans gösterecek şekilde tasarlanmadığını söyledi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.