Corona virüs salgını Spotify çalma listelerine de etki etti

En popüler dijital müzik streaming servisi Spotify da şu anda virüsten ilham alan birçok çalma listesini bünyesinde barındırıyor. 
Corona virüs salgını Spotify çalma listelerine de etki etti

Corona virüs salgını, tüm dünyayı olumsuz şekilde etkilemeye devam ediyor. Binlerce kişiyi karantinaya zorlayan salgın, kişileri artan kaygı, sıkıntılar ve izole bir hayatla başa çıkmanın yollarını aramaya itiyor. Müzik de hiç şüphesiz bu yöntemlerden biri. En popüler dijital müzik streaming servisi Spotify da şu anda virüsten ilham alan birçok çalma listesini bünyesinde barındırıyor. 

Corona virüs salgınıyla kendi yönemleriyle başa çıkmak isteyen birçok müzik dinleyicisinin listeleri arasında, elinizi yıkarken 20 saniye boyunca şarkının ilk cümlelerini söyleyebileceğiniz şarkılar, konserleri iptal edilen sanatçıların şarkıları, salgını umursamadığını belirten şarkılar, tamamen virüs ve hastalık temalı şarkılardan oluşan listeleri görmek mümkün.

Örneğin; müzik endüstrisinde çalışan ve 13 yıldır İtalya'nın Milano kentinde yaşayan Carlotta Freni, Lombardiya bölgesinin karantinaya alınmasından sonra "Songs For Pandemic" listesini oluşturdu. Başka bir kullanıcı tarafından oluşturulan Coronavirus Hand Washing Playlist ise CDC tarafından belirtilen el yıkama yönergelerine uyduğunuzdan emin olmak için ellerinizi yıkarken şarkı söylemeniz veya mırıldanmanız için en az 20 saniyelik vokal ile başlayan şarkılardan oluşuyor.

Çalma listelerinin yanı sıra Spotify arama çubuğuna "coronavirus" yazdığınızda yeni yayınlanan birçok şarkıyla karşılaşıyorsunuz. Hatta "COVID-19" isminde albüm çıkaranları bile görmek mümkün.

Her ne kadar salgınla bu şekilde başa çıkmak keyifli olsa da corona virüs salgınını ciddiye almakta fayda var. Zira enfekte vaka ve ölüm sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Ülkemizde de bugün ikinci vakanın görüldüğü corona virüs salgınının en kısa zamanda sonlanmasını diliyoruz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.