Devrim Yaşar'ın girişimi Superpeer, 2 milyon dolar yatırım aldı

Influencerlara yeni bir gelir modeli sunan Superpeer, Eniac Ventures liderliğinde 2 milyon dolarlık tohum öncesi yatırım aldı.  
Devrim Yaşar'ın girişimi Superpeer, 2 milyon dolar yatırım aldı

2015'te Koding'e Khosla Ventures öncülüğünde 10 milyon dolar yatırım almasıyla gündeme gelen Devrim Yaşar'ın yeni girişimi Superpeer, Eniac Ventures liderliğinde 2 milyon dolarlık tohum öncesi yatırım aldı.  

Influencerların ve alanında uzman kişilerin birebir video görüşmeler yaparak gelir elde etmesini sağlayan Superpeer'in yatırım turuna başta Steven Schlafman, Ankur Nagpal, Julia Lipton, Patrick Finnegan, Justin De Guzman, Chris Lu, Paul Yacoubian ve Cheryl Sew Hoy dahil olmak üzere melek yatırımcılar katılım gösterdi. 

Dün aynı zamanda ProductHunt'a da giriş yapan Superpeer, "günün girişimi" kategorisinde 2. sıraya yerleşti.

Superpeer kodlama ya da resim yapma gibi yeni yetenekler geliştirenlerin ya da herhangi bir konuda detaylı bilgi almak isteyenlerin,  bu konuda uzman olan kişilerle iletişime geçerek sorularının cevaplamasını sağlıyor.  Video aramalar üzerinden gerçekleşen bu bilgi aktarımı, aynı zamanda uzmanların da gelir elde etmesini sağlıyor.

Uzmanlar Superpeer'a bir tanıtım videosu ekleyerek kendilerini tanıtırken, müsait oldukları saatleri ve ayırdıkları zaman için ne kadar ücret alacaklarını da belirtiyor.

Bu arada Superpeer uzmanların takvimine erişerek randevuları ayarlayabiliyor. Girişim, görüşmeler üzerinden ise yüzde 15 komisyon alıyor. 

İşe Influencerlar tarafından bakacak olursak, özellikle YouTube içerik üreticilerinin hayranlarını Superpeer üzerinden birbir görüşmeye yönlendirebileceğini söyleyebiliriz. Bu sayede YouTuberlar, tıpkı Patreon'dan olduğu gibi Superpeer üzerinden de gelir elde edebilir. 

İki hafta önce özel betasını yayına alan Superpeer, 100 kullanıcının platforma kayıt olduğunu söyledi. Bu arada platformun bir değerlendirme sistemine sahip olduğunu da ekleyelim. Memnun kalmayan kullanıcılar, 48 saatliğine kaydedilen ve depolanan konuşmaların incelenmesiyle paralarını geri alabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.