Google, Kuzey Amerika'daki personeline evden çalışma çağrısı yaptı

Google, Kuzey Amerika'daki bütün çalışanlarının 10 Nisan'a kadar evden çalışmasını istedi. 
Google, Kuzey Amerika'daki personeline evden çalışma çağrısı yaptı

Google, geçtiğimiz hafta, COVID-19'un yayılmasını azaltmak amacıyla Washington eyaletindeki çalışanlarının evden çalışmasını isteyen bir not göndermişti. Şirket şimdi de virüsün yayılmasına paralel olarak bu kararını da genişletti ve Kuzey Amerika'daki bütün çalışanlarının10 Nisan'a kadar evden çalışmasını istedi. 

Bununla birlikte şirketin sözcüsü Avrupa'da da evden çalışmanın desteklendiğini açıkladı. Ancak corona virüs salgının çok yaygın olmadığı bölgelerde henüz böyle bir kararın alınmadığını da belirtelim. Evden çalışmaların yanı sıra Google, virüsün yayılmasını önlemek için ciddi anlamda çaba sarf ediyor.

Teknoloji devi Google, ayrıca dünya çapındaki geçici personel ve satıcılar için bir COVID-19 fonunu kurduğunu duyurdu. Google, küresel olarak tüm geçici personelinin ve satıcılarının, ücretli hastalık izni almalarını sağlayacağını söylüyor. Bu kişilerin COVID-19'un potansiyel semptomlarına sahip olduklarından veya karantinaya alındıklarından dolayı işe gitmek zorunda olmadıklarını belirtiyor. Bu kişiler işe gidemezlerse Google'ın bu durumu telafi edeceği söyleniyor. Şirket durumu izlemeye devam ettiklerini ve bundan sonra da gerekli önlemleri alacağını söylüyor.

Geçtiğimiz haftalarda corona virüs salgının teknoloji sektörü üzerinde ne gibi etkileri olduğunu anlatan detaylı bir yazı kaleme almıştık. Salgının sektörde ne gibi etkileri olduğuna yazımızdan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.