Sınıf ve ders programlama yazılımı Coursedog, 4,2 milyon dolar yatırım aldı

Columbia Üniversitesi'nde öğrenci olan iki arkadaş tarafından kurulan Coursedog, paylaşılan bilgilere göre 4,2 milyon dolar yatırım aldı.
Sınıf ve ders programlama yazılımı Coursedog, 4,2 milyon dolar yatırım aldı

Üniversiteler için sınıf ve ders programlama yazılımı olarak karşımıza çıkan Coursedog, önemli bir yatırım aldığını duyurdu. Columbia Üniversitesi'nde öğrenci olan iki arkadaş tarafından kurulan Coursedog, paylaşılan bilgilere göre 4,2 milyon dolar yatırım aldı.

Üniversitelerdeki sınıfların ve derslerin programlanabilmesi için bir işletim sistemi geliştiren Coursedog, Justin Wenig ve Nicholas Diao tarafından kuruldu. Oldukça basit bir çalışma mantığına sahip olan Coursedog, derslerin aldığı talep ve öğrenci sayısına göre yeterli kapasiteye sahip olan sınıfları belirliyor. Coursedog'un paylaştığı bilgilere göre bir söz konusu yatırım bir grup yatırımcı tarafından yapıldı.

4,2 milyon dolarlık yatırıma First Round Capital'dan Josh Kopelman'ın da dahil olduğunu açıklayan Coursedog, diğer yatırımcıları veya şirketin değerlemesi ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşmadı. New York merkezli girişimin geçtiğimiz Haziran ayında FoundersX Venture, EFund ve Jinal Jhaveri'den 1,25 milyon dolarlık bir tohum yatırımı aldığını da hatırlatalım.

Y Combinator mezunu da olan Coursedog'un paylaştığı bilgilere göre şirketin aldığı toplam yatırım ise 5,7 milyon dolara kadar çıktı. Paylaşılan bilgilere göre Coursedog'un şu an için 60'tan fazla kolej ve üniversite ile birlikte çalıştığını da ekleyelim.

Coursedog'un yazılımının özellikle çok fazla öğrenciye sahip olan üniversite ve kolejler için geliştirildiğini de ekleyelim. Coursedog yazılımını kullanan  en küçük okul ise yaklaşık 600 öğrenciye sahip. Önümüzdeki yıl içinde 100'den fazla üniversiteye ulaşmayı hedefleyen Coursedog, alınan yatırımı büyümesini hızlandırmak için kullanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.