Salgın nedeniyle sanitasyon ve dezenfektan girişimlerinde hareketlenme görülmekte

Corona virüs salgını nedeniyle gündelik yaşama dair birçok alışkanlıkta değişim görülmekte. Bu durum bazı sektörleri sekteye uğratmış olsa da sanitasyon alanında talebin artmasıyla büyüme görülmekte.

Seyahat kısıtlamaları, çalışma koşullarının değişmesi, gıda stoklamasının yapılması gibi etkilerini gördüğümüz corona virüs salgını bazı sektörlerde daralma beklentisi yaramış olsa da sanitasyon ve dezenfektan pazarı için olumlu gelişmeye neden oldu. 2019'daki beklentilere göre önümüzdeki birkaç sene içinde 5.5 milyar $'a ulaşacağı tahmin edilen sektörün yeni gelişmelerle birlikte hacminin daha fazla olacağını söyleyebiliriz. 

Dünya Sağlık Örgütü virüsten korunmak için en etkili yöntemin elleri sıklıkla yıkamak olduğunu belirtiyor. Ek olarak %60 alkol bazlı dezenfektanlar ile daha iyi bir koruma sağlandığı da Centers for Disease Control (CDC) tarafından iletilmekte. Durum böyle olunca hem kişisel temizlik hem de sıklıkla kullanılan cihazların temizliği konusunda çalışan girişimlerin ürünlerine taleplerin arttığını görüyoruz. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.