Amazon, kasiyersiz market teknolojisini perakendecilere satacak

Amazon, kasiyersiz marketlerinin arkasındaki teknolojiyi diğer perakendecilere satmaya başlayacağı yeni bir iş kolu geliştiriyor.
Amazon, kasiyersiz market teknolojisini perakendecilere satacak

Amazon, kasiyersiz marketlerinin arkasındaki teknolojiyi diğer perakendecilere satmaya başlayacağı yeni bir iş kolu geliştiriyor. Online perakende devi, şu anda ismini açıklamak istemediği birkaç şirketle bu konuda anlaşmaya varıldığını söyledi.

Yeni web sitesi ile diğer perakendeciler, Amazon tarafından Just Walk Out teknolojisi olarak adlandırılan hizmeti sorgulayabilecek. Just Walk Out, Amazon'un paket sunumuna yardımcı olan depoları ve web sitesini desteklemek için bulut teknolojisi gibi dahili yetenekleri geliştirme stratejisini ve daha sonra bunları başkalarına sunduğu karlı hizmetlere dönüştürme stratejisini yansıtıyor.

Yeni teknolojinin nasıl kullanılacağı da açıklandı. Just Walk Out ile Amazon Go mağazalarının aksine, alışveriş yapanlar bir uygulamayı taramak yerine giriş yapmak için kapılı bir turnikeye kredi kartı takacaklar. Turnikeler “Just Walk Out technology by Amazon” logosunu görüntüleyecek, ancak diğer tüm marka ve mağaza yönleri perakendeci tarafından servis kullanılarak kontrol edilecek. Müşteri tarafından alınan eşyalar kişinin sanal sepetine eklenecek. Kişi veya kişiler mağazadan ayrıldıktan sonra mağaza kredi kartını faturalandıracak. 

Mağazalara tavan kameraları ve raf ağırlığı sensörleri de dahil olmak üzere teknolojinin kurulacağını ve 7/24 destek hattına sahip olacağını belirtelim. Hizmetin fiyatlandırılmasıyla ilgili herhangi bir paylaşım yapılmadığını da hatırlatalım.

Amazon, Amazon Go ile otomatik ödemeyi odağına alan alışverişi ana akım haline getirdi ve kasiyersiz perakende pazarının 50 milyar dolara kadar büyüyebileceğini tahmin etti. Amazon'un fiziksel perakendecilik ve teknoloji başkan yardımcısı Dilip Kumar, paylaşacak pazar tahminleri olmadığını, ancak müşterilerin tercihlerinin işletmenin ne kadar büyük olacağını belirleyeceğini söyledi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.