Standard Chartered'ın dijital bankasının adı Mox oldu

Paylaşılan bilgilere göre Standard Chartered, PCCW, HKT ve Trip.com iş birliği ile kurulan Hong Kong merkezli dijital bankanın adı "Mox" oldu. 
Standard Chartered'ın dijital bankasının adı Mox oldu

Standard Chartered bankasının Hong Kong merkezli bir dijital banka kurma yönünde adımlar attığını ve Hong Kong Para İdaresi'ne lisans başvurusunda bulunduğunu 2018 yılının Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Hong Kong'da kurulacak olan dijital bankanın CEO pozisyonuna ise Türkiye'de bankacılık sektöründe oldukça bilinen bir isim olan ve geçtiğimiz yıllarda Garanti Bankası'ndan Standard Chartered bankasına transfer olan Deniz Güven atanmıştı.

Bugün Deniz Güven tarafından paylaşılan bilgilere göre Standard Chartered bankasının dijital bankasının adı belli oldu. Paylaşılan bilgilere göre Standard Chartered, PCCW, HKT ve Trip.com iş birliği ile kurulan Hong Kong merkezli dijital bankanın adı "Mox" oldu. 

Bugüne kadar Standard Chartered bankasında Müşteri Deneyimi ve Dijitalden Sorumlu Global Yönetici pozisyonunda görev alan Deniz Güven, şu an ise Mox'un CEO'su olarak görev yapıyor. Dijital bankanın COO pozisyonunda Esther Mai yer alırken CFO pozisyonunda ise Robert Foster görev yapıyor.

Bankacılığı yeniden tanımlamak için yola çıkan Mox, hem bir kart hem de mobil uygulama sunuyor. Deniz Güven tarafından paylaşılan bilgilere göre hem Mox ekibi hem de müşterileri "Generation Mox" olarak adlandırılıyor. Müşterilerine üzerinde numara bilgisi bulunmayan bir kart sunan Mox, bu kart üzerinden müşterilerine satın alma ve nakit para çekme hizmeti sağlıyor.

Üzerinde kullanıcısının ismi haricinde herhangi bir bilgi bulundurmayan Mox kartının numarası ise Mox'un mobil uygulamasında yer alıyor. Kartın üzerinde isim haricinde herhangi bir bilgi paylaşmayarak kullanıcılarının daha güvenli bir kart deneyimi sunmak isteyen Mox, kartın kaybedildiği durumlarda ise anında kartınızı kapatıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.