İstanbul için yeni elektrikli scooter kiralama girişimi: MOBI

İstanbul'da hizmet veren yeni bir elektrikli scooter kiralama girişimi karşımıza çıktı. MOBI Electric Scooters adlı girişim İstanbul'un belirli bölgelerinde hizmet vermeye başladı.
İstanbul için yeni elektrikli scooter kiralama girişimi: MOBI

İstanbul için elektrikli scooter paylaşım girişimi olarak karşımıza çıkan Martı'dan ilk olarak geçtiğimiz yılın Mart ayında sizlere bahsetmiştik. Martı'nın ardından ise bu konuda hizmet veren başka girişimler de karşımıza çıktı. Bu girişimler arasında üniversite kampüslerinde hizmet veren Palm, geçtiğimiz aylarda kapanan ETKU ve Ankara'da hizmet veren HOP! yer alıyor.

Bugün ise İstanbul'da hizmet veren yeni bir elektrikli scooter kiralama girişimi karşımıza çıktı. MOBI Electric Scooters adlı girişim İstanbul'un belirli bölgelerinde hizmet vermeye başladı. Hem Android hem de iOS platformunda mobil uygulamalara sahip olan MOBI Electric Scooters, oldukça basit bir kullanıma sahip.

MOBI'nin elektrikli scooterlarını kullanmak için öncelikle uygulama aracılığı ile platforma üye olmanız gerekiyor. Uygulama içinde yer alan haritadan size en yakın scooterları da görebiliyorsunuz. Scooterın yanına geldikten sonra ise scooterın üzerinde bulunan QR kodu mobil uygulamaya okutmanız gerekiyor. 

QR kodu okuttuktan sonra uygulama size bir şifre veriyor. Bu şifreyi kullanarak scooter üzerinde yer alan kilidi açmanız gerekiyor. Kilidi açtıktan sonra ise scooterı kullanmaya başlayabilirsiniz. Sürüşünüzü bitirmek için ise legal ve güvenli bir yere park etmeniz ve üzerinde bulunan fiziki kilidi kilitlemeniz gerekiyor. Son olarak ise uygulama üzerinden scooterın park halindeki fotoğrafını çekip gönderiyorsunuz. 

10 dakikası 8 TL

Rakipleri ile benzer bir kullanıma sahip olan MOBI Electric Scooters'ın açılış ücreti 2 TL. Scooterı kullandığını her bir dakika için ise 0,60 TL talep ediliyor. Kısacası 10 dakikalık bir MOBİ yolculuğu 8 TL, 20 dakikalık yolculuk ise 14 TL. Uygulama içinde yer alan haritadan scooterları görebildiğinizi yukardı sizlere aktarmıştık.

Harita üzerindeki scooterlara tıkladığınızda ise scootera olan uzaklığınızı ve scooterın ne kadar menzile sahip olduğunu da detaylı bir şekilde görebiliyorsunuz. MOBI Electric Scooters uygulamasının rakiplerine oranla tasarım anlamında geride kaldığını da ekleyelim. Dilerseniz MOBI Electric Scooters uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.