SVOD Pazarı Trendleri ve Tahminler [Rapor]

Video-on-demand pazarının büyümesiyle SVOD'leri daha çok duymaya başladık. İçerikle büyüyen pazara yeni giren oyuncular acaba rekabeti nasıl değiştirecek?
SVOD Pazarı Trendleri ve Tahminler [Rapor]

Video-on-demand pazarı, son birkaç sene içinde genişlemesiyle birlikte bazı ülkelerde rekabetin yoğunluğu da nedeniyle doyuma ulaşmaya başladı. SVOD, TVOD, AVOD gibi ifadelerle segmentlere ayrılan pazar Pay TV’lerin en büyük rakibi. Türkiye’de de kullanıcı kitlesi bulunan SVOD pazarı, uydu cihazı sahipliğinin yaygınlığına karşın yavaş da olsa büyümekte.

Kullanıcıların SVOD ya da OTT’leri tercih etmeye başlamasıyla Pay TV’lerin kan kaybetmeye başlaması geleneksel operatörlerin de SVOD servislerine yönelmesine neden oluyor. ABD’de mobil operatörlerle de yapılan iş birlikleriyle bundle’ların ortaya çıkması, streaming’e alışkın müşterileri için kolaylık sağlıyor. ABD’de penetrasyonu yaklaşık %74’lerde olan SVOD’lerin Türkiye’deki hanelerin %9 civarında penetrasyonu olduğunu tahmin etmekteyiz.

SVOD Pazarı Trendleri ve Tahminler [Rapor]
SVOD Pazarı Trendleri ve Tahminler [Rapor]
Dilerseniz Webrazzi Insights üyesi olmadan 1.250 ₺ + KDV karşılığında raporu satın alabilirsiniz.
Satın Al ₺1.250 + KDV
veya
Webrazzi Insights üyesi olarak tüm raporlara erişin
Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.