Sequoia Capital'ın eski ortağı Warren Hogarth'ın fintech girişimi Empower, 20 milyon dolar yatırım aldı

San Francisco merkezli fintech uygulaması Empower, A Serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı.
Sequoia Capital'ın eski ortağı Warren Hogarth'ın fintech girişimi Empower, 20 milyon dolar yatırım aldı

San Francisco merkezli fintech uygulaması Empower, A Serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Icon Ventures ve Defy Ventures'ın yanı sıra, Latin Amerika'nın en büyük fintech girişimlerinden biri olan Nubank'ın kurucusu David Velez de katıldı.

Aldığını yeni yatırımla birlikte toplam yatırım miktarını 24,5 milyon dolara çıkaran girişim, yeni yatırımı müşteri portföyünü genişletmek ve finansal ürünlerini geliştirmek için kullanacağını açıkladı. 

Sequoia Capital'ın eski ortağı Warren Hogarth tarafından 2016 yılında hayata geçirilen Empower kullanıcıların ne kadar tasarruf ettiklerini, ne kadar harcama yapmaları gerektiğini, çeşitli maliyetleri nasıl kesebileceklerini sunuyor. Girişimin kullanıcı olarak hedeflediği kitle ise millennial nesli. Empower sadece bankalardan ve diğer finansal firmalardan veri almakla kalmıyor, aynı zamanda sağlayıcılarla ortaklık kuruyor ve ardından verilerin son kullanıcılara ulaşmasına yardımcı olmak için şirket içi veri temizleme ve yapılandırma gerçekleştiriyor. 

Empower'ı kullanmak için kullanıcıların ayda 6 dolar ödemesi gerekiyor. Ancak Hogarth, fiziksel bankalar gibi alınan ek ücretler olmadığı için, ayda ödenen 6 dolara rağmen kullanıcıların yılda en az 300 dolar kar ettiğini söylüyor. Bunun yanı sıra Empower ile ödemeler kontrol altında tutulabiliyor ve yıllık kar ortalama 1300 dolara kadar çıkıyor.

Şu anda 35 kişilik bir ekiple faaliyet gösteren Empower'ın 600 binden fazla müşterisi bulunuyor. Uygulamayı hem App Store hem de Google Play Store'dan indirmek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.