Microsoft'un California ve Washington eyaletlerindeki çalışanları corona virüs nedeniyle 25 Mart'a kadar evden çalışacak

Teknoloji devlerinden Microsoft da corona virüs salgını nedeniyle özellikle California ve Washington eyaletlerindeki çalışanlarının 25 Mart tarihine kadar evden çalışmasını istiyor.
Microsoft'un California ve Washington eyaletlerindeki çalışanları corona virüs nedeniyle 25 Mart'a kadar evden çalışacak

Corona virüs salgını, tüm dünyayı olumsuz olarak etkilemeye devam ediyor. Büyük etkinlikler iptal ediliyor, birçok şirket çalışanının evden çalışmasını tercih ediyor, hatta bazı şirketler çalışanlarının corona virüsün görüldüğü ülkelere seyahat etmelerini yasaklıyor. Kısacası gündelik yaşamımızı fazlasıyla etkileyen bu virüs, iş hayatında da ciddi aksamalara ve olumsuzlara yol açıyor.

Teknoloji devlerinden Microsoft da corona virüs salgını nedeniyle özellikle California ve Washington eyaletlerindeki çalışanlarının 25 Mart tarihine kadar evden çalışmasını istiyor. Şirket yaptığı açıklamada evden çalışma süresinin şimdilik 25 Mart'a kadar olduğu, ancak ilerleyen duruma göre tarihlerde değişiklik yapılabileceğini açıklıyor. Şirket, virüsün aktif olduğu alanlarda gerekli olmayan iş seyahatinin iptal edilmesi gerektiğini söyledi. King County ve San Francisco'da ise olağanüstü hal ilan etti.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre birçok teknoloji şirketi, en az 93 bin vakanın bulunduğu corona virüs sorunlarını en aza indirmeye çalışıyor, ancak bunu yaparken çalışmalarına devam edebilmek için bu şekilde yeni hükümler koyuyor. 

Microsoft, insanların zorunlu olmadıkça Puget Sound ve Bay Area kampüslerine yapacakları ziyaretleri ertelemelerini ve corona virüsün etkilediği alanlarda önemli olmayan tüm iş seyahatlerinin iptal edilmesi gerektiğini önerdi. Şirketin web sitesine göre, Microsoft’un 151 bin 163 çalışanının üçte birinden fazlası 31 Aralık itibarıyla Puget Sound bölgesinde çalışıyor. Bu da ABD'de corona virüs vakasının görüldüğü bir bölge. Durum böyle olunca da şirket önlemini almak zorunda kalıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.