Paylaşımlı yaşam alanı girişimi Colonies, 34 milyon dolar yatırım aldı

Fransa merkezli paylaşımlı yaşam alanı girişimi Colonies, yeni yatırım turunda 34 milyon dolar yatırım aldı.
Paylaşımlı yaşam alanı girişimi Colonies, 34 milyon dolar yatırım aldı

Fransa merkezli paylaşımlı yaşam alanı girişimi Colonies, yeni yatırım turunda 34 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan şirketler Idinvest Partners, Global Founders Capital ve La Financière Saint James olarak açıklandı. Yeni yatırımla birlikte Colonies'in aldığı toplam yatırım 45 milyon dolara ulaştı.

2017 yılında, Alexandre Martin, Amaury Courbon ve Francois Roth tarafından kurulan Colonies, özellikle ev arayan gençleri odağına alıyor. Girişimi kullanarak ev kiraladığınızda size özel banyosu olan bir odanız oluyor, ancak evin diğer bölümlerini 8 ila 12 kişiyle paylaşıyorsunuz. Binaların birçoğunda çatı katı veya açık alan, spor salonu, spa gibi bölümler bulunuyor.

Dairelerin tüm yönetimi ise Colonies tarafından gerçekleştiriliyor. Zira girişim, mutfakların temiz kalmasını sağlıyor ve süngerlerden bulaşık yıkama tabletlerine kadar tüm temel konularda kiracılara yardımcı oluyor. Bu süreçler için kişilerin bizdeki karşılığı aidat diyebileceğimiz aylık ücretler ödemesi gerekiyor. Böylelikle tüm temizlik ihtiyaçları karşılanıyor. Böyle bir dairede kalmanın özellikle şehre yabancı ülkelerden gelecek olanlar için büyük bir önem taşıdığını söylemek mümkün.

Colonies'in iş modeline göz attığımızda, şirketin doğrudan binalara sahip olmadığını görüyoruz. Girişim bunun yerine, gayrimenkul yatırım şirketleriyle ortaklık kuruyor. Daha sonra doğrudan kiracılarla kira sözleşmeleri imzalayarak bu binaların yönetici ortağı şeklinde hareket ediyor. Şirketin bu noktada LBO France ile iş birliği yaptığını da hatırlatalım. 

Colonies, şu anda Paris ve Berlin'de faaliyet gösteriyor. Girişim aldığı yeni yatırımla hizmet alanını Lille, Bordeaux, Marseille ve Toulouse'a genişletmeyi planlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.