Tedarik zincirindeki girişimler virüslerin yayılmasını engelleyebilir mi?

Virüsler ya da doğal olaylar sadece insanlığın geleceği için değil ticaret açısından da teknoloji geliştikçe etkisi büyürken markaların hayatta kalmaları için farklı önlemler alınması da önemli hale geliyor.
Tedarik zincirindeki girişimler virüslerin yayılmasını engelleyebilir mi?

Son günlerde Corona virüsünün sadece insan yaşamını değil farklı sektörlerde tedarik zinciri, üretim operasyonları gibi birçok alanı etkilediğine dair haberleri okumaktayız. Tedarik zincirindeki yeniliklerle birlikte şirketlerin üretim maliyetlerini düşürmek için yalın üretim, offshore lokasyonlarda üretim ya da outsource operasyonlarda bulunması hammadde ve parçaların da birden çok ülkeden sağlanmasına neden oluyor. Asya'daki ülkelerin birçoğunda üretilenlerin virüs açısından ne kadar risk yarattığı da şu noktada şirketler açısından net olarak bilinmediği için tedarik zinciri operasyonunun nasıl yapıldığı daha çok önem kazanıyor. 

2000'lerin başındaki SARS virüsüne kıyasla etkisinin daha büyük olacağı, gerçek yansımalarınınsa 2020'nin ikinci çeyreği başı itibariyle görüleceği tahmin edilen Corona virüsünün dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin'den kalkan gemilerin %20 oranında azaldığı ya da Fiat Chrysler Automobiles NV'ten yapılan son açıklamalara göre parça gelmediği için Sırbistan'daki fabrikanın üretimi durdurduğu gibi açıklamalar yapılmakta. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.