Londra merkezli fintech girişimi Thought Machine, 83 milyon dolar yatırım aldı

İngiltere merkezli bir fintech girişimi olan Thought Machine, Draper Esprit'in liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 83 milyon dolar yatırım aldı.
Londra merkezli fintech girişimi Thought Machine, 83 milyon dolar yatırım aldı

İngiltere merkezli bir fintech girişimi olan Thought Machine, Draper Esprit'in liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 83 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan diğer isimler Lloyds Banking Group, IQ Capital, Backed ve Playfair oldu. Girişim yeni yatırımla birlikte aldığı toplam yatırım miktarını 101 milyon dolara çıkardı. 

Girişim aldığı yeni yatırımı, ürünlerini geliştirmek, Asya-Pasifik'teki küresel genişlemesini sağlamak için kullanacağını açıkladı. Girişim ayrıca ABD'deki faaliyetlerine başlayacağını belirtti. 

2014 yılında girişimci ve eski Google mühendisi Paul Taylor tarafından kurulan Thought Machine, tamamen bulut tabanlı çalışan temel bir bankacılık çözümü diyebiliriz. Bu çözüm, bankaların bulut tabanlı diğer fintech girişimleriyle rekabet etmelerini ve en yüksek düzeyde ölçeklenebilirlik, esneklik ve güvenlik sunmalarını sağlıyor. Thought Machine'in müşterileri arasında Lloyds Banking Group, Standard Chartered, SEB ve Atom Bank yer alıyor. Thought Machine, bankacılık müşterilerinin her bir bankanın her müşterisinin şartlarını kişiselleştirmesine, çeşitlendirmesine ve segmentlere ayırmasına yardımcı oluyor.

Thought Machine geçtiğimiz yıl, satış ve pazarlamayı kapsayan Thought Machine Singapore'u açarak Asya Pasifik'te hizmet vermeye başladı. Thought Machine ayrıca Avustralya ve Japonya'da da satışa sunulmayı planlıyor. Bundan sonra ise yine 2020'de Kuzey Amerika'da satışa sunulacak.

Thought Machine'ın Londra'da bulunan ofisinde 2018 yılında 50 çalışan varken girişimin şu anda sadece İngiltere'de 300'den fazla çalışanı bulunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.