Amazon, Hindistan'da gıda dağıtım işine başlıyor

Amazon'un bir parçası olarak sunulacak olan hizmetin lansmanı önümüzdeki haftalarda gerçekleşecek.
Amazon, Hindistan'da gıda dağıtım işine başlıyor

Birkaç hafta önce taşıma devi Uber, Hindistan'ın gıda dağıtım pazarından çıktığını açıkladı. Zira söz konusu Hindistan olunca Swiggy ve Zomato pazarda ciddi anlamda söz sahibi diyebiliriz. Ancak şimdi ise e-ticaret devlerinden Amazon, Hindistan'ın gıda dağıtım pazarına gireceğini açıkladı. Amazon'un bir parçası olarak sunulacak olan hizmetin lansmanı önümüzdeki haftalarda gerçekleşecek.

E-ticaret devi lansman aşamasına kadar Bangalore'daki restoran ortaklarıyla yemek dağıtım hizmetini test ediyor. Ancak işin detayları gizli olduğu için henüz bir paylaşım yapılmıyor. Aslında Amazon hizmete daha önce başlamayı planlıyordu, fakat hizmetin başlama tarihi nedeni belli olmayan bazı gecikmelerden dolayı içinde bulunduğumuz zaman dilimine kadar sarktı.

Amazon'un Hindistan'da gıda dağıtım pazarına girmesi, Ocak ayında Uber Eats'in Hindistan operasyonunu 180 milyon dolara satın alan 10 yaşındaki Zomato ve bir diğer girişim olan Swiggy için yeni rekabet yaratacak. Çünkü her iki girişim de ciddi yatırımlar alsa da pazarda sağlam bir noktada durabilmek için aldıkları yatırımlardan çok daha fazlasını kaybediyorlar. 

Son yıllarda, hem Swiggy hem de Zomato, gıda dağıtımının ötesine geçti. Swiggy bugün Hindistan'daki en büyük bulut mutfak ağı olduğunu iddia ediyor ve sadece gıda değil, hemen hemen her ürünün teslimatını gerçekleştiriyor. Zomato ise restoranlara ürün tedarik edebilmek amacıyla doğrudan çiftçilerden ve balıkçılardan hammadde temin etmek için bir proje üzerinde çalışıyor. Amazon'un pazara girişiyle Hindistan'ın gıda dağıtımı sektöründe nelerin değişeceğini ise merakla bekliyoruz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.