150 milyon dolar yatırım alan Roblox'un değerlemesi 4 milyar dolara ulaştı

Yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan Roblox, 150 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
150 milyon dolar yatırım alan Roblox'un değerlemesi 4 milyar dolara ulaştı

Günümüzün en popüler oyunlarından biri olan Roblox'un sadece mobil platformlardan 1 milyar dolar gelir elde ettiğini geçtiğimiz Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan Roblox, 150 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Aylık 115 milyonu aşkın aktif kullanıcıya sahip olan Roblox, 150 milyon dolarlık G serisi yatırım turunun Andreessen Horowitz'in Late Stage Venture fonu liderliğinde gerçekleştiğini de ekleyelim. 150 milyon dolarlık yatırım turuna Temasek ve Tencent Holdings Limited'ın yanı sıra Roblox'un halihazırda yatırımcısı konumunda olan Altos Ventures, Meritech Capital ve Tiger Global Management'ın katıldığını da ekleyelim.

200'ü aşkın ülkede aktif olarak oynanan bir oyun olan Roblox, geçtiğimiz yıl değerlemesinin 2,5 milyar dolara ulaştığını açıklamıştı. Alınan yeni yatırım ile birlikte değerlemesinin 4 milyar dolara çıktığını da duyuran Roblox, oldukça kısa bir süre içinde değerlemesini yaklaşık iki katına çıkarmış oldu.

Roblox tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan 150 milyon dolarlık yatırım, şirketin mühendislik takımını geliştirmek ve Roblox içinde yer alan oyun yaratıcılarının desteklemek için kullanılacak.

Roblox'un zaten oldukça kârlı bir şirket olduğunu da hatırlatalım. Şirketin neden yatırım almaya ihtiyaç duyduğu ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Microsoft'un Minecraft oyunu ile büyük bir rekabet içinde olan Roblox'un aldığı toplam yatırımın 185 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.