Perakendenin dijital dönüşümünde başarı nasıl gelir?

E-ticaret dikeyinde öne çıkan konuların, önemli konukların sunumları, yorumları ve anlatımlarıyla gündemimizde olduğu Webrazzi E-Ticaret 2020 hızla devam ediyor.
Perakendenin dijital dönüşümünde başarı nasıl gelir?

E-ticaret dikeyinde öne çıkan konuların, önemli konukların sunumları, yorumları ve anlatımlarıyla gündemimizde olduğu Webrazzi E-Ticaret 2020 hızla devam ediyor. Konferansımızın dikkat çekici panellerinden biri olan "Perakendenin dijital dönüşümünde başarılı uygulamalar" Inveon'un kurucusu ve CEO'su Yomi Kastro, Yargıcı Head of Sales Oğul Sipahioğlu ve Columbia Retail Sales Manager Çiğdem Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleşti. 

Yomi Kastro'nun katılımcılarla paylaştığı Google verilerine göre dijital kanal destekli ciro yüzde 56 iken, müşteri yolculuğunda dijital yüzde 61'i oluşturuyor. Hazır giyimde omnichannel müşterileri ise yüzde 33'lük bir kesimi oluşturuyor diyebiliriz. Kastro bu noktada Yargıcı ve Columbia'nın dijital dönüşümü gerçekleştirmiş olan iki marka olduğunu söylüyor.

Yargıcı'nın dijital ticaret cirosunda yüzde 132 artış

Yargıcı Head of Sales Oğul Sipahioğlu, e-ticarete ağırlık vermeden önce toplam ciro içerisinde yabancı para gelirlerini artımak istediklerini söyledi. Bu hedef için çoklu dil ve çoklu parayı odağına alan Yargıcı, şu anda online kanallar yardımıyla yurt dışında ciddi anlamda faaliyet gösteriyor. 2019'da globalde sırasıyla Almanya, ABD ve Hollanda'da en fazla satışı gerçekleştiren Yargıcı'nın alışverişleri, o ülkelerde yaşayan Türklerden ziyade yabancıların alışveriş yaptığını da belirtiyor. Yargıcı'nın online alışveriş rakamları da dikkat çekiyor. Zira 2018'de e-ticaret hacminin toplam ticaret hacmindeki yeri yüzde 3 iken bu oran 2019'da yüzde 7,5'a çıkıyor.

Yargıcı'nın yurt dışındaki cirosu yüzde 274, satılan ürün adedi yüzde 209, sipariş adedi yüzde 171 ve tüm dijital ticaret cirosunun yüzde 132 arttığını belirtelim.

Columbia'nın dijital ticaret cirosunda yüzde 74 artış

Columbia'nın Retail Sales Manager'ı Çiğdem Yılmaz, 2019'un zorlu bir dönem olduğunu ve geçtiğimiz sene herhangi bir hata paylarının olmadığını belirtiyor. Online alışverişte de fizikselde yaşanan deneyimin yaşanmasını istediklerini söyleyen Yılmaz, bunu da kişiselleştirilmiş kampanyalarla gerçekleştirdiklerini açıklıyor. Columbia'nın geçtiğimiz sene bir müşterinin bir ürüne baktıktan sonra sırasıyla hangi ürünlere baktığını görmek için kampanyalar yaptığını söyleyebiliriz.

Columbia'nın da Yargıcı gibi dikkat çeken büyüme rakamları mevcut. Site trafiği yüzde 77, kayıtlı ve aktif müşteri sayısı yüzde 85 ve dijital ticaret cirosu yüzde 74 artış gösteren Columbia'da dijital satışın tüm ciroya oranı yüzde yüzde 9'luk bir dilimi oluşturuyor. Çiğdem Yılmaz, dijital dönüşüm için gelişmelerin devam ettiğini belirtiyor.

Son olarak Yomi Kastro'nun perakendenin dijital dönüşümünde son tüketiciye sıra dışı deneyimler yaşatmanın oldukça önemli olduğunu söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.