FMCG'de E-Ticaret Yatırımları Webrazzi E-Ticaret 2020 sahnesinde konuşuldu

Webrazzi VP of Content'i Ahmet Buğra Ferah'ın moderatörlüğünü üstlendiği FMCG'de E-Ticaret Yatırımları panelinin konuşmacıları Estar E-Ticaret Direktörü Sadem Pehlivan ve Evyap Global Eticaret Departman Müdürü Özge Karadaş'ti.
FMCG'de E-Ticaret Yatırımları Webrazzi E-Ticaret 2020 sahnesinde konuşuldu

Yılın ilk Webrazzi konferansı olan Webrazzi E-Ticaret 2020 konferansımız tüm hızıyla devam ediyor. Ülkemizdeki e-ticaret ekosistemini bir araya getiren Webrazzi E-Ticaret 2020," FMCG'de E-Ticaret Yatırımları" isimli paneli ile devam ediyor. Webrazzi VP of Content'i Ahmet Buğra Ferah'ın moderatörlüğünü üstleneceği FMCG'de E-Ticaret Yatırımları panelinin konuşmacıları arasında ise Estar E-Ticaret Direktörü Sadem Pehlivan ve Evyap Global Eticaret Departman Müdürü Özge Karadaş yer alıyor.

Yıldız Holding ve Evyap gibi iki köklü şirketin dijital dönüşümü nasıl yönettiği, şirketlerin e-ticarete yatırımlarının neler olduğunu ve bu konudaki gelecek beklentileri Webrazzi E-Ticaret 2020 sahnesinde konuşuldu. Evyap'ın Türkiye'deki en köklü firmalardan biri olduğunu belirten Özge Karadaş, 100'den fazla ülkede satış yaptıklarını paylaştı.

Ülkemizde ise 13 marka ile satış yaptıklarını paylaşan Karadaş, e-ticaretin en dinamik sektörlerden biri olduğunu paylaştı. E-ticaretin 2014 yılından bu yana ortalama yüzde 33 oranında büyüdüğünü belirten Karadaş, bu sektörün tüm şirketler için olmazsa olmaz olduğunu da paylaştı.

2 yıl önce e-ticaret departmanlarını kurduklarını paylaşan Karadaş, hızlı büyümek adına girişim mantığı ile kurulduklarını da sözlerine ekledi. E-ticaret çözümlerini pazarlama iletişim kanalı olarak gördüklerini de belirten Karadaş, 4 ay önce kendi operasyon merkezlerini kurduklarını ve tüm servislerin tek yazılım ile yönettiklerini de belirtti.

Pazarlamanın tüm adımlarını satış getirmek için kullanmaya başladıklarını da belirten Karadaş, e-ticarete uygun ürün gamı oluşturulduğunu da paylaştı. Setler ve ürünler ile birlikte toplamda 600 ürünün satışta olduğunu belirten Karadaş, 4 ay önce kendi e-ticaret siteleri olan Evyapshop.com'u kullanıma sunduklarını da belirtti.

E-ihracatı gündemlerine aldıklarını da belirten Karadaş, Amazon ile e-ihracat yapmanın planları arasında olduğunu da paylaştı. Son olarak kısa zaman sonra Evyapshop'da abonelik sisteminin sunulacağını da ekleyelim.

Estar'ın kuruluşunun yeni fakat hikayesinin eski olduğunu belirten Pehlivan, 5 yıl önce Yıldız Holding bünyesinde başlayan Estar yolculuğunun 6 ay önce şirketleştiğini paylaştı. FMCG sektöründe hizmet veren markalara hizmet verecek birimler kurduklarını paylaşan Pehlivan, odaklarının ise Yıldız Holding ürünleri olduğunu da belirtti. Sadece Yıldız Holding'e hizmet vermeyecek olan Estar, bu konuda yatırım yapamayan markalara hizmet vermek için bu markalarla görüşmelere de başladı.

2019 yılının güzel geçtiğini fakat daha çok yolları olduğunu dile getiren Karadaş, e-ticarete özel ürünler sunmayı hedeflediklerini de aktardı. Aynı gün kargo teslimatı yapacaklarını ve ürünlerimizi eksiksiz ve güvenilir bir şekilde müşteriye ulaştırmayı planladıklarını da dile getiren Karadaş, 2019'da tüm pazarlama adımlarını satış getirecek şekilde planladıklarını ve  2020'de daha çok dijital pazarlamaya yatırım yapacaklarını da paylaştı..

Asana ve Slack gibi uygulamaları kullandıklarını ve diğer şirketlerinin de bu uygulamaları kullanmaları için cesaretlendirdiklerini de paylaşan Pehlivan, 2019 yılının son 4 ayı düşünüldüğünde çok memnun edici bir performans gösterdiklerini de aktardı. 2020 yılında ise cirolarını iki katına çıkarmayı hedeflediklerini de belirten Pehlivan, kanala özel kişiselleştirilmiş ürünler geliştirmek gibi planlara sahip olduklarını da belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.