WhatsApp'ta ödemeyi de tamamlayan müşteri yolculuğu: Sefamerve

Sefamerve ve Mastercard iş birliği ile Sefamerve müşterileri, WhatsApp üzerinden siparişlerini verebilecek, ödemelerini ise Masterpass ile aynı uygulama üzerinden tamamlayabilecekler.
WhatsApp'ta ödemeyi de tamamlayan müşteri yolculuğu: Sefamerve

Mastercard ve Sefamerve bir iş birliği gerçekleştirdi. Bu iş birliği ile Sefamerve müşterileri, WhatsApp üzerinden siparişlerini verebilecek, ödemelerini ise Masterpass ile aynı uygulama üzerinden tamamlayabilecekler.

Kullanıcıların bu sipariş yöntemini kullanabilmesi için Sefamerve’nin telefon numarasını adres defterlerine kaydedip mesajlaşma uygulamasında Sefamerve’yi seçmeleri ve mesaj ekranında istedikleri ürünleri yazmaları yeterli olacak. Kullanıcıların siparişleri tamamlandığında ise uygulamadan hiç ayrılmadan, aynı mesaj ekranı üzerinden kayıtlı kartları ile ödemelerini yapabilecekler.

Mastercard ve Sefamerve arasında gerçekleştirilen iş birliği ile ilgili konuşan Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Yiğit Çağlayan, Masterpass’in sohbet tabanlı alışveriş uygulamalarına entegrasyonu konusunda Avrupa ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti. Facebook Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı Derya Matraş ise konuyla ilgili şöyle dedi: “Facebook ailesi olarak en büyük hedeflerimizden biri, sunduğumuz mobil çözümler aracılığıyla dünyanın dört bir yanından milyonlarca işletme sahibinin müşterileri -ve potansiyel müşterileriyle- yaratıcı yollarla bağlantı kurmasına yardımcı olmak. Bu doğrultuda, Mastercard ve Sefamerve’nin WhatsApp üzerinden yazışarak alışverişi mümkün kılacak yenilikçi Masterpass ödeme çözümünün bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.”

Sefamerve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Metin Okur ise e-ticarette dönüşüm oranını yüzde 2'den yüzde 14'e çıkardıklarını söyledi. Sosyal ticaretin önümüzdeki beş yıl içerisinde dengeleri değiştireceğini belirten Okur, Sefamerve ekibi tarafından geliştirilen WhatsApp’ta login, image text search ve ödeme yöntemleri ile 360 derece olarak sundukları çözümü tüm sektöre çok yakında açacaklarını söyledi.

Yarın gerçekleşecek Webrazzi E-Ticaret 2020'de de WhatsApp Business ile ilgili bir panelimizin yer aldığını ve Sefamerve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Metin Okur'un bu konuyu detaylı bir şekilde katılımcılarla paylaşacağını hatırlatalım. WhatsApp Business paneli ile ilgili merak ettiklerinize buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.