Netflix'in yeni özelliği ile Türkiye'de en çok izlenen filmler ve diziler günlük takip edilebilecek

Dünyanın en popüler dijital yayın platformu Netflix, Türkiye'de en çok izlenen yapımları öğrenebileceğimiz yeni özelliğini yayına aldı.
Netflix'in yeni özelliği ile Türkiye'de en çok izlenen filmler ve diziler günlük takip edilebilecek

Dünyanın en popüler dijital yayın platformu Netflix, Türkiye'de göre en çok izlenen dizi ve filmleri öğrenebileceğimiz yeni özelliğini yayına aldı. Her geçen gün yeni içeriklerin eklendiği platform, yeni özelliklerle kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi hedefliyor.

Netflix'in "Top 10" listelerini görebilmek için "Filmler" ya da "Diziler" sekmesine tıklamış olmanız gerekiyor. Zira Netflix ana sayfanız hem dizi hem de filmlerden oluştuğu için size bir liste sunulamıyor, bu yüzden her kategoriye ayrı ayrı göz atmak gerekiyor.

Diyelim ki Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizileri öğrenmek istiyorsunuz; diziler sekmesine girip ekranda aşağıya indiğinizde "Türkiye'de Bugünün Top 10 Dizi Listesi" kategorisi karşınıza çıkıyor ve en çok izlenenden en aza doğru bir sıralamayla karşılaşıyorsunuz. Aynı kategori film için de geçerli oluyor ve bu listeler her gün değiştiği için güncel tutuluyor.

Türkiye'de günün en çok izlenen 10 dizisi

Listelerde hem Netflix yapımları hem de satın alınan diğer yapımlar karışık halde sunuluyor. Sadece Netflix tarafından üretilen içerikleri ayrı bir kategoride görmek mümkün olmuyor. Ancak buna rağmen listelerin ülkelere göre izleme alışkanlıklarını ortaya çıkardığını söyleyebiliriz. Kısacası Netflix kullanıcıya güzel bir veri sunuyor. 

Türkiye'de günün en çok izlenen 10 filmi

Netflix bu özelliği ilk kez yayına aldığını söylese de Birleşik Krallık ve Meksika gibi ülkelerde daha önce Top 10 listeleri özelliğini test ediyordu. Kullanıcılar tarafından olumlu geri dönüşler alan Netflix, özelliği tüm dünyada yayına almaya karar verdi. 

Bununla birlikte Netflix'in geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye özel içerikleri gösterdiği Made in Turkey kategorisini yayına aldığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.