500 milyon dolar yatırım alan Revolut'un değerlemesi 5,5 milyar dolara ulaştı

Londra merkezli fintech girişimi Revolut, TCV'nin liderliği üstlendiği D Serisi yatırım turunda 500 milyon dolar yatırım aldı.
500 milyon dolar yatırım alan Revolut'un değerlemesi 5,5 milyar dolara ulaştı

Londra merkezli fintech girişimi Revolut, TCV'nin liderliği üstlendiği D Serisi yatırım turunda 500 milyon dolar yatırım aldı. Bugüne kadar toplamda 826 milyon dolar yatırım alan şirketin değerlemesi de 5,5 milyar dolara ulaştı. Revolut, D Serisine katılan şirketlerin adını açıklamadı; ancak önceki yatırımcılardan DST Global, Index Ventures ve Balderton Capital'ın tura dahil olduğunu söyleyebiliriz.

Revolut, geleneksel banka hesaplarının yerini almak için bir finansal hizmet oluşturuyor. Uygulamadan yalnızca birkaç dakika içinde bir hesap açabiliyorsunuz. Daha sonra yine uygulamadan veya bir banka kartı kullanarak para alabiliyor, gönderebiliyor ve harcama yapabiliyorsunuz. Tüm bunların yanında Revolut ile telefonunuzu sigortalayabiliyor, seyahat sağlık sigortası paketi alabiliyor, kripto para ve hisse satın alabiliyor, hayır kurumlarına bağış yapabiliyor, paradan tasarruf edebiliyor ve daha fazlasını yapabiliyorsunuz.

Revolut'un şu anda çoğunlukla Avrupa ve İngiltere'de olmak üzere 10 milyondan fazla müşterisi var. Şirket, işlem hacmi ve aylık aktif müşteriler söz konusu olduğunda belirli sayıları paylaşmasa da girişime dair yüzde bazlı olarak bazı bilgilerden bahsetmek mümkün. Şirketin toplam kullanıcı sayısı 2019'da yüzde 169 arttı. Günlük aktif bazında ise geçtiğimiz yıl yüzde 380'lik bir büyüme görüldü. Gelirleri 2018'de yüzde 354 artan Revolut, 2019 yılında premium üyeliklerden yüzde 154 daha fazla gelir elde etti.

Revolut yeni yatırımla birlikte mevcut kullanıcılar ve gelir için ürününü geliştirmeye odaklanacağını söylüyor.

Ayrıca hatırlatalım; şirket geçtiğimiz yıl skandallarla gündeme gelmişti ve Revolut'un CFO'su Peter O'Higgins istifa ederek şirketi terk etmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.