Dünyanın en büyük elektrikli aracı test sürecine başlıyor

Dünyanın en büyük elektrikli aracı olacak olan 290 ton ağırlığındaki madencilik kamyonu Afrika'da test sürecine bu yıl başlıyor. 
Dünyanın en büyük elektrikli aracı test sürecine başlıyor

Otomotiv sektörünün geleceği olan elektrikli teknolojisi, sadece otomobillerde değil iş makinelerinde karşımıza çıkmaya da başladı. Dünyanın en büyük elektrikli aracı olacak olan 290 ton ağırlığındaki madencilik kamyonu Afrika'da test sürecine bu yıl başlıyor. 

Anglo American, ENGIE ve Williams Advanced Engineering firmaları tarafından üretilen 290 ton ağırlığındaki madencilik kamyonu gücünü elektrik ve hidrojenden alıyor. Söz konusu madencilik kamyonunun gücünü dizelden alan diğer kamyonlar ile benzer bir performans sunacağını da ekleyelim.

Birleşik Krallık ve Güney Afrika merkezli bir madencilik şirketi olan Anglo American, sahip olduğu madencilik kamyonu filosunu elektrikli araçlardan oluşturmak için yola çıktı. Paylaşılan bilgilere göre ENGIE firması araçların hidrojen teknolojisini verirken, Williams Advanced Engineering ise batarya sistemleri konusunda çalışmalar yapacak.

Elektrikli ve hidrojen ile çalışacak olan madencilik kamyonun üretimine bu yıl başlanacak. Üretimin gerçekleşmesinin ardından ise söz konusu kamyonun Güney Afrika'da test sürecine başlaması planlanıyor. 1,000 kilowatt-saatlik bir bataryaya sahip olması beklenen kamyon, Anglo American firmasının "FutureSmart Mining" projesi altında üretilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.