Hikayeler formatı Twitter'a mı geliyor?

Twitter, Chroma Labs ekibini kendi projeleri üzerinde çalışması için ürün, tasarım ve mühendislik ekiplerine dahil etti.
Hikayeler formatı Twitter'a mı geliyor?

Twitter, Hikaye formatı için tasarım şablonlar sunan Chroma Stories'in üreticisi Chroma Labs'i satın aldı. Girişimin kurucu ortakları arasında Instagram'ın Boomerang formatının yaratıcısı John Barrnet'ın yer aldığını hatırlatalım. 

Chroma Stories, kullanıcıların Instagram, Snapchat, Facebook ve hatta WhatsApp'ta yer alan Hikayeler formatında paylaşabilecekleri tasarımlı şablonlar, çerçeveler ve kolajlar sunuyordu. 

Twitter Chroma Stories'i olduğu gibi muhafaza etmek yerine, Chroma Labs ekibini kendi projeleri üzerinde çalışması için ürün, tasarım ve mühendislik ekiplerine dahil etti. Dolayısıyla buna bir uygulama satın alması yerine, yetenek avı olarak bakabiliriz.

Bu arada Chroma Stories'in iPhone uygulamasının bir süre daha kapanmayacağını belirtelim. Ancak bundan sonra yeni güncelleme yayınlanmayacak. 

Chroma Labs ekibi web sitesinde yayınladıkları yazıda ortaya çıkardıkları işten memnun oldukları ve misyonlarını dünyanın en önemli servislerinden biriyle birlikte daha geniş ölçekte hayata geçirmeye devam ettiklerini söyledi. 

Bir Twitter yetkilisi ise Chroma Labs'te çalışan 7 kişinin Conversations departmanında çalışmaya başlayacağını duyurdu. Anlaşmanın detaylarını paylaşmayan Twitter yetenek alımının ötesinde Chroma şirketini de satın alarak, kapatıyor. 

Sensor Tower tahminlerine göre,Chroma'nın şimdiye kadar 37 binden fazla indirme aldığını belirtelim. İndirma sayılarının yanı sıra Chroma'nın kalitesi, Twitter'ın şirketi satın alma sebebi olabilir. 

Bu satın almanın ardından Twitter'ın daha çok metin odaklı bir platform olmasına rağmen genç kitleyi yakalamak adına Hikayeler formatını yayına alması olası. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.