Eğitim uygulamalarının indirilme adetleri Edtech yatırımlarının adeta ön izlemesi

Son dönemlerde sadece okul zamanı değil profesyonel ve kişisel açıdan da eğitimler daha önemli hale gelmeye başladı. Bu nedenle edtech alanında yatırım yapmak isteyenler için geniş bir potansiyel söz konusu.
Eğitim uygulamalarının indirilme adetleri Edtech yatırımlarının adeta ön izlemesi

Türkiye'de sayısı 18 milyon geçen öğrenci sayısı ile örgün öğretim dışında farklı konularda bilgiye ihtiyaç duyan kitleyi düşündüğümüzde eğitim açısından bir potansiyelden bahsetmekteyiz. Globalde senede yaklaşık 6 trilyon $ harcanan eğitim sektöründe farklı alanlara odaklanan girişimlerin sayısı az olsa da edtech (education technology) olarak adı geçen segmentte yeni oyuncular da katılmaya başladı. Türkiye'de de yakın zamanda yatırım aldığı haberini duyurduğumuz Kurslab bu girişimlere ülkemizden bir örnek olarak karşımıza çıkıyor. 

Uygulama dükkanlarına baktığımızda eğitim uygulamaları Google Play'de ilk sırada, App Store'da ise oyun ve iş ile ilgili kategorilerden sonra geliyor. Ücret ödenen uygulamalarda ise en çok indirilme adedi ile yine eğitim kategorisinin ilk sırada yer aldığını görüyoruz.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.