Patreon Capital, Patreon'daki içerik üreticilere kredi veriyor

İçerik üreticiler geri ödemeleri Patreon üzerinden elde ettikleri proje gelirleriyle yapabilecek.
Patreon Capital, Patreon'daki içerik üreticilere kredi veriyor

İçerik üreticilerinin gelir elde etmesine katkıda bulunan Patreon, müşterilerine kredi verebilmek için Patreon Capital'i hayata geçirdi. Patreon kullanan içerik üreticiler bundan böyle daha kapsamlı projeler için Patreon Capital'den destek alabilecek. 

Hatta Patreon'un şimdiye kadar Podcast yapım ekibi Multitude da dahil olmak üzere onlarca içerik üreticisine mikro-krediler verdiğini belirtelim. Yeni bir seri hazırlamak isteyen Multitude, Patreon Capital'den 75 bin dolar nakit kredi aldı. Podcast ekibi aldıkları kredinin ödemesini Next Stop isimli yapımlarının patreon gelirleri üzerinden yapabilecek. Eğer geri ödeme için Next Stop'ın Patreon gelirleri yeterli olmazsa, Multitude'un bir diğer yapımı olan Join The Party'nin Patreon gelirleri devreye girecek. 

165 milyon dolar yatırım alan Patreon, gelirlerini büyütmek adına ücretsiz yapısını geride bırakmak yerine, kullanıcı tabanının ilgisini çekebilecek mali hizmetler satmayı seçmiş görünüyor. 

İhtiyaçlara yönelik krediler vererek parayı işletmek ise girişimin gelirlerinde hızlıca olumlu bir artış yaratabilir. Bunun yanı sıra mali açıdan içerik üreticiklerini destekleyerek kullanıcı tabanını uzun süreli olarak muhafaza edebilir. Patreon Capital'in bir yatırım firması yerine kredi veren bir finans kuruluşu olarak konumlanmasının nedeni ise tamamen hedef kitlesiyle alakalı.

Patreon içerik üreticilere büyük yatırımlarda bulunursa, içerik üreticiler dijital varlıkları üzerinden bu büyük yatırımın karşılığını vermekte zorlanabilir. Ancak yatırımlara kıyasla daha küçük meblağlardaki krediler, içerik üreticilerin düzenli gelirleri ile kolayca geri ödenebilir. 

İşe içerik üreticiler tarafından baktığımızda, kullanıcı tabanını genişletmek adına büyük projeler yapmak istediklerinde, marka işbirliklerinden bağımsız olarak hareket edebilecekler. Daha da önemlisi kredi için bankaların uzun soluklu ve resmi süreçleriyle uğraşmak zorunda kalmayacaklar. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.