Mitsubishi UFJ Financial Group, Grab'e 700 milyon dolardan fazla yatırım yapıyor

Japonya'nın en büyük bankası Mitsubishi UFJ Financial Group, Güneydoğu Asya merkezli taşıma şirketi Grab'e 700 milyon dolardan fazla yatırım yapıyor.
Mitsubishi UFJ Financial Group, Grab'e 700 milyon dolardan fazla yatırım yapıyor

Japonya'nın en büyük bankası Mitsubishi UFJ Financial Group, Güneydoğu Asya merkezli taşıma şirketi Grab'e 700 milyon dolardan fazla yatırım yapıyor. Japon finans kurumu, yeni anlaşmayla birlikte Grab kullanıcılarına sigortadan kredilere kadar bir dizi finansal hizmeti pazarlamayı planlıyor.

Grab'in "süper uygulama" hedefi

Aslında bu yatırımla birlikte, SoftBank tarafından desteklenen Grab, hizmet alanını genişletiyor diyebiliriz. Şirket, finans, ödemeler ve geziler dahil olmak üzere bir dizi hizmet sunan, bölgesel ve geniş çaplı bir "süper uygulama" oluşturmaya çalışıyor. MUFG, uygulamanın kişisel kredilerini ve sigorta tekliflerini denetlerken Grab de müşteri tercihlerine ilişkin verilerini kullanacak. Ortaklar bu verileri, belirli müşterilere uyarlanmış krediler önermek için kullanacaklar. Grab zaten ödeme hizmetleri sunuyor, ancak krediler gibi finansal ürünleri işlemek için borçluların kredibilitesini tarama ve kredi toplama yeteneğine ihtiyacı var. Mitsubishi UFJ Financial Group da bu noktada devreye giriyor.

166 milyondan fazla indirilme

Bir süper uygulama yaratmayı hedefleyen ve Güneydoğu Asya'nın en büyük şirketlerinden biri olan Grab, kullanıcı sayısını açıklamıyor. Ancak hali hazırdaki uygulamasının bölgedeki 166 milyondan fazla mobil cihaza indirildiğini belirtiyor. Yalnızca SoftBank'ten 2,6 milyar dolardan fazla yatırım alan şirket, bir süredir yeni hizmetler geliştirip bu hizmetleri pazarlamak için daha fazla sermaye arayışındaydı. Zira Mitsubishi UFJ Financial Group'un yatırımı da bununla birlikte geliyor. Yeni yatırımın kısa bir süre sonra resmi olarak açıklanacağını da belirtelim.

Ayrıca şunu da belirtelim; Mitsubishi UFJ Financial Group, yavaşlayan iç piyasayı dengelemek için önemli bir büyüme itici gücü olarak gördüğü Güneydoğu Asya'da franchise kurmaya çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.