Bill Gates'in aldığı ilk elektrikli otomobil Porsche oldu, Elon Musk hayal kırıklığına uğradı

Gates, elektrikli otomobil tercihini Volkswagen Group'un bünyesinde bulunan Porsche'nin elektrikli modeli Taycan'dan yana kullandı.
Bill Gates'in aldığı ilk elektrikli otomobil Porsche oldu, Elon Musk hayal kırıklığına uğradı

Teknoloji devi Microsoft'un kurucusu ve dünyanın en zengin ikinci adamı Bill Gates, ilk elektrikli otomobilini satın aldı. Gates, elektrikli otomobil tercihini Volkswagen Group'un bünyesinde bulunan Porsche'nin elektrikli modeli Taycan'dan yana kullandı.

Elektrikli otomobillerin çevre kirliliği ve iklim değişikliği konusunda kilit rol oynadığının altını çizen Bill Gates, Elon Musk'ın kurucusu ve CEO'su olduğu Tesla'nın bu alanda en dikkat çeken şirket olduğunu da belirtti. Tesla'nın bu politikasını takdir ettiğini belirten Gates, neden Tesla'yı değil de Porsche Taycan'ı tercih ettiğini açıkladı. Gates, Taycan için premium modeller ile benzer seviyede bir fiyat etiketine sahip olduğunu ve son derece havalı bir model olduğunu düşündüğünü söyledi. Aracı kullanmaktan büyük keyif aldığını da belirtti.

Twitter'ı aktif bir şekilde kullanan Elon Musk ise konuyla ilgili atılan bir tweet'in altında, hayal kırıklığına uğradığını ve Gates ile yaptığı konuşmaların can sıkıcı hale gelmeye başladığını belirtti. Zira her ne kadar Taycan, Tesla'nın benzer araçlarından daha küçük bir menzile sahip olsa da Musk için kırmızı çizgi diyebiliriz. Çünkü Taycan, Almanya Nürburgring'de dört kapılı elektrikli spor otomobil konusunda tur rekorunu kırmıştı. Top Gear ise Model S'in Taycan'ın gerisinde kaldığını belirtmişti ve Elon Musk bu konuyla ilgili olarak açıklamalar yapmıştı. Gates'in, Tesla yerine Taycan'ı seçmesinin Musk'ı bu denli kızdırmasının asıl sebebinin bu kıyaslama olduğunu söylemek mümkün.

Porsche Taycan

Sonuç olarak Bill Gates ilerleyen dönemde bir Tesla alacak mı bilinmez, ancak Elon Musk tarafında hep bir kırgınlık olacak gibi duruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.