Pathrise işe alım rehberi, Google, Apple ve Amazon gibi teknoloji şirketlerinin işe alım süreçlerini paylaşıyor

200'den fazla teknoloji şirketinin işe alım ile ilgili verilerine tek bir panelden erişmeniz mümkün.
Pathrise işe alım rehberi, Google, Apple ve Amazon gibi teknoloji şirketlerinin işe alım süreçlerini paylaşıyor

Teknoloji profesyonellerinin birebir mentorluk ve eğitim platformu Pathrise, paylaştığı işe alım rehberinde Google, Amazon, Apple, Airbnb ve Stripe gibi teknoloji şirketlerinin işe alım süreçlerini paylaşıyor. Pathrise'ın sunduğu rehber üzerinden, 200'den fazla teknoloji şirketinin verilerine tek bir panelden erişebiliyorsunuz.

Sitesinde bu şirketlerin işe alım süreçlerine dair iç görüleri ücretsiz olarak paylaşan Pathrise, aynı zamanda indirebileceğiniz detaylı bir rehbere de sahip. Eğer ilk etapta detaylı bir rehberde kaybolmak istemiyorsanız, belirlediğiniz şirketleri site üzerinden kolayca inceleyebilirsiniz. 

Pathrise üzerinden şirket kültürü ve değerleri, başvuru süreçleri gibi genel bilgilere erişebileceğiniz gibi öz geçmişinizi nasıl optimize etmeniz gerektiğini ve mülakatta nelerle karşılaşabileceğinizi de öğrenebiliyorsunuz.

Sitenin ana sayfası üzerinden en popüler şirketlerin logosuna basarak doğrudan bilgilendirme sayfasına gidebiliyorsunuz. Arzu ederseniz, arama çubuğuna ilgilendiğiniz teknoloji şirketini yazarak arabilir, ya da alfabetik olarak sıralanmış şirketler arasında bir gezintiye çıkabilirsiniz. 

İncelemek istediğiniz şirkete tıkladığınızda ise detaylı bir şirket profiliyle karşılaşıyorsunuz. Şirketin maaş ortalamasında, şirkette çalışanların cinsiyet ve köken dağılımına; ofis konumlarından mülakat sorularına kadar tüm detayları inceleyebilmek keyifli.

 Bu arada mülakat süreçlerini veri, yazılım, tasarım ve proje yöneticileri başlıkları altında inceleyebileceğinizi belirtelim. Aynı şekilde bu başlıklar atında mülakat sorularını da incelemeniz mümkün. 

Pathrise verileri, Apple'ın yüzde 61 ile ağırlıklı olarak teknoloji alanında işe alımlar yaptığını gösteriyor. Bu kategoriyi sırasıyla yüzde 17 ile diğer departmanlar, yüzde 4.2 ile destek departmanı, yüzde 3.2 ile perakende departmanı takip ediyor. Yıllık ortalama maaşlara baktığımızda ise satış ve iş geliştirme departmanın yıllık ortalama 125.6 bin dolar ile öne çıktığı görülüyor. Onu yıllık ortalama 125 bin dolar ile teknoloji departmanı ve yıllık ortalama 120 bin dolar ile operasyon departmanı takip ediyor. 

Sitenin verilerine göre Apple çalışanlarının yüzde 68'i erkek, yüzde 38'i kadın çalışanlardan oluşuyor. Yönetim kadrosunda ise yüzde 71 ile ağırlıklı olarak erkeklerin yer aldığı görülüyor.

Etnik köken bakımından yüzde 43 ile beyazların çoğunlukta olduğu görülüyor. Yüzde 18 ile temsil edilmeyen azınlıklar ise ikinci sırada yer alıyor. 

Teknoloji şirketleri için yenilikçi bir Headhunter şirketi olarak konumlanan Pathrise'ın, bu rehberi ücretsiz olarak kullanıcılara sunması oldukça önemli. Bana kalırsa Pathrise'ın sunduğu bu rehber, hedef kitlesiyle buluşmak isteyen girişimlere bilgi ve fayda odaklı pazarlama konusunda ilham verebilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.