Jeff Bezos iklim kriziyle mücadeleye 10 milyar dolarlık fon ayırdığını duyurdu

İklim kriziyle mücadelede bilim insanlarını, aktivistleri ve sivil toplum kuruluşlarını destekleyecek olan Bezos Earth Fund, Jeff Bezos'un kendi kişisel servetinden güç alıyor.
Jeff Bezos iklim kriziyle mücadeleye 10 milyar dolarlık fon ayırdığını duyurdu

Jeff Bezos Instagram hesabı üzerinden iklim kriziyle mücadele etmek için 10 milyar dolarlık bir fon oluşturduğunu duyurdu. Bezos Earth Fund ismindeki bu fon, dünyanın doğasını korumak ve muhafaza etmeye yardımcı olmak için gerçek bir ihtimal sunan bilim insanlarını, aktivistleri ve sivil toplum kuruluşlarını finanse edecek. 

Geçtiğimiz hafta 165 milyon dolara Los Angeles'taki en pahalı mülkü satın almasıyla gündeme gelen Bezos, bu paylaşımıyla gündemi değiştirmeye kararlı. Yine de duyurulan fonun, Bezos'un iklim krizi konusunda attığı ilk adım olmadığını söyleyelim.

View this post on Instagram

Today, I’m thrilled to announce I am launching the Bezos Earth Fund.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ Climate change is the biggest threat to our planet. I want to work alongside others both to amplify known ways and to explore new ways of fighting the devastating impact of climate change on this planet we all share. This global initiative will fund scientists, activists, NGOs — any effort that offers a real possibility to help preserve and protect the natural world. We can save Earth. It’s going to take collective action from big companies, small companies, nation states, global organizations, and individuals. ⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ I’m committing billion to start and will begin issuing grants this summer. Earth is the one thing we all have in common — let’s protect it, together.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ - Jeff

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos) on

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Bezos hali hazırda Breakthrough Energy Ventures'un da yatırımcıları arasında yer alıyor. Bu noktada Breakthrough Energy Ventures'un amacının, enerji üretimi, gıda üretimi ve sanayii gibi sektörlerde iklim değişikliğini hafifletebilecek, fosil yakıtların ve karbon emisyonlarının kullanımını azaltabilecek teknolojilerin geliştirilmesini finanse etmek olduğunu hatırlatalım. 

Son olarak hayata geçirilecek olan bu yeni fonun Amazon ile bir ilişkisinin bulunmadığını belirtmekte fayda var. Earth Fund'ın kaynağı Bezos'un kendi kişisel serveti olacak. Aynı şekilde bir şirket yetkilisinin açıklamasına göre, Earth Fund'ın Bezos'un daha önce kurduğu vakıfla da bir ilişkisi bulunmuyor. 

Bezos, bir PR hamlesinin ötesinde önümüzdeki yıllarda karşımıza çıkacak yeni pazarlara açılmak için şimdiden harekete geçiyor olabilir. Buna rağmen, Silikon Vadisi'nin önde gelen isimlerinden birinin, iklim kriziyle mücadele etmeye başladığını duyurması oldukça değerli. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.