VANGOGH, anahtar kelimelerden renk paletleri üretiyor

Kış, Aşk, Orman gibi anahtar kelimeler üzerinden renk paleti üreten VANGOGH, aynı zamanda yüklediğiniz görsellerin de renk paletlerini ortaya çıkarıyor.
VANGOGH, anahtar kelimelerden renk paletleri üretiyor

Yapay zeka destekli VANGOGH, anahtar kelime aramaları üzerinden renk paletleri üretiyor. VANGOGH'un arama çubuğuna "Sunset" yazarak gün batımı tonlarından oluşan renk paletleri üretebildiğiniz gibi "La La Land" yazarak filmin renk paletlerine erişebiliyorsunuz. Daha önce Renklerin Google'ı anlayışıyla ortaya çıkan Picular'ı andıran VANGOGH'un en büyük farkı renklere değil, paletlere odaklanmış olması.

Ben VANGOGH'u test etmek için arama çubuğuna Forest yazdım. VANGOGH'un sonuç sayfasında renk paletlerinin yanı sıra bir renk görselleştirme aracı da çıktı. Devamlı hareket halinde olan VANGOGH'un palet özelindeki renk görselleştirmesini büyüterek detaylı olarak inceleyebiliyorsunuz. Aynı şekilde dikkatinizi çeken renkleri inceleyebilmek için pause tuşuna da basabiliyorsunuz. 

Önerilen renk paletleri ilk etapta 4 renkten oluşsa da, arama çubuğunun yanındaki sekmeden renk paletinde yer alacak renk sayısını 7'ye kadar çıkarabiliyorsunuz. Karşınıza çıkan paletleri beğenmediyseniz paletlerin hemen altında yer alan sekme üzerinden farklı palet tarzlarını da görüntüleyebiliyorsunuz. 

Aynı şekilde beğendiğiniz her bir paleti renk görselleştirme paneli üzerinden inceleyebileceğinizi de söyleyelim. Seçtiğiniz renk paletlerinde yer alan her bir rengin HEX, RGB ve HSL kodlarını da kolayca görüntüleyebiliyorsunuz. Son adımda ise renk paletlerini bilgisayarınıza tek tıkla indirebildiğinizi belirtelim. 

Eğer anahtar kelime üzerinden renk paleti aramak size karmaşık geliyorsa, VANGOGH'un görsel yükleme özelliklerinden de faydalanabilirsiniz. Yüklediğiniz görsellerin renk paletlerini çıkaran VANGOGH, bu işlemi hali hazırda panelinde bulunan görseller üzerinde de gerçekleştirebiliyor.  

Ancak görsel üzerinden önerilen renk paletleri anahtar kelimelere kıyasla daha kısıtlı kalıyor. Yine de görselinizi yüklendikten sonra en az 3  en fazla 7 renkten oluşan paletlere erişebiliyorsunuz. Eğer tasarımınızı bir görsel üzerine kurgulayacaksanız, anahtar kelimeler yerine görsel panelden yararlanmak sizin için daha faydalı olabilir. 

Tamamen ücretsiz bir araç olan VANGOGH, arattığınız her bir renk paleti için BING'in arama API'siyle internette arama yapıyor ve arama terimleriyle etiketlenmiş 100 görseli indiriyor. Araç, etkin çalışabilmek adına, görselleri 50*50 piksel olacak şekilde yeniden boyutlandırıyor. 

İndirdiği görselleri, bezer renklere ve algısal benzerliklerine göre sınıflandıran araç, K-Means clustering adında bir algoritma ile her bir görsel için görselin imzası olacak nitelikte renk yaratıyor. 

Sonraki adımda her bir görseli piksel koleksiyonlarına dönüştüren VANGOGH, renkleri  X,Y,Z koordinatlarının piksel'in R,G,B değerleriyle tanımlandığı 3 Boyutlu bir alana aktararak görselleştiriyor. Piksel koleksiyonları ise renk paletleri oluşturmak için K-Means clustering, kullanılarak gruplandırılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.