Gmail, Apple'ın Files uygulaması ile entegre çalışacak

Dünyanın en çok kullanılan e-posta servislerinden olan Gmail, paylaştığı bir açıklama ile birlikte Files uygulamasıyla entegre bir şekilde çalışacağını duyurdu.
Gmail, Apple'ın Files uygulaması ile entegre çalışacak

2017 yılını Haziran ayında Apple'ın Files isimli uygulamasının ilk kez karşımıza çıktığını sizlere aktarmıştık. iOS ekosistemindeki dosya sistemini düzenlemek için geliştirilen Files uygulaması, hem iPhone hem de iPad'lerdeki dosyalarınızı kolayca yönetmenizi sağlıyor.

Dünyanın en çok kullanılan e-posta servislerinden olan Gmail, bugün paylaştığı bir açıklama ile birlikte Files uygulamasıyla entegre bir şekilde çalışacağını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre iOS Gmail uygulaması Files uygulamasından dosyaları eklemenize izin verecek.

Hatırlatmak gerekirse Gmail'in kullandığı dosya ekleme sistemi sadece iOS'in fotoğraflar uygulamasını ve Google Drive'ı kapsıyordu. Bugünden itibaren kullanıcılar gönderecekleri e-postalara Files uygulaması üzerinden dosya ekleyebilecek.

Dropbox'ın, Files uygulaması ile entegre bir şekilde kullanılabildiğini de ekleyelim. Kısacası Files entegrasyonu sayesinde Dropbox'ta yer alan dosyalarınızı da kolay bir şekilde e-postalarınıza ekleyebilirsiniz. iOS Gmail uygulamasının yaklaşık 1 yıl önce önemli bir tasarım değişikliği yaşadığını da hatırlatalım. Yaklaşık 1 yılın ardından önemli bir özelliğin kullanıma sunuluyor olması geç de olsa sevindirici.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.