YouTube TV, Apple'ın uygulama içi ödemelerini kullanan müşterilerinin aboneliklerini iptal edecek

Mart ayından sonra, Apple cihaz sahipleri bir web tarayıcısı üzerinden YouTube TV'ye abone olmak zorunda kalacaklar.
YouTube TV, Apple'ın uygulama içi ödemelerini kullanan müşterilerinin aboneliklerini iptal edecek

YouTube TV, bir süre önce iPhone ve iPad'deki uygulama içi abonelikler yoluyla yeni kullanıcıları kabul etmeyi bıraktı. YouTube şimdi de TV hizmetini Apple'dan ayırmaya karar verdi. Şirketin Apple üzerinden ödeme yapan kullanıcılara e-posta gönderdiği belirtildi. Sonuç olarak mart ayından sonra, Apple cihaz sahipleri bir web tarayıcısı üzerinden YouTube TV'ye abone olmak zorunda kalacaklar.

YouTube tarafından gönderilen e-posta'da kullanıcıların son bir aylık hizmet için faturalandırılacakları ve ardından uygulama içi satın alma aboneliklerinin 13 Mart 2020 tarihinden sonraki faturalandırma tarihinde otomatik olarak iptal edileceği belirtildi. Bu nedenle YouTube, Apple üzerinden ödeme yapanları tamamen kaybetme riskini de alıyor demek mümkün. Zira YouTube Apple ile ödemeye hiçbir şekilde izin vermeyecek gibi duruyor.

Spotify dahil olmak üzere birçok popüler dijital abonelik hizmeti, uygulama içi satın alma yoluyla yeni abonelikleri kabul etmeyi durdurduğunu söyleyebiliriz. Ancak YouTube'un aksine Spotify, mevcut müşterilerin Apple üzerinden ödeme yapmaya devam etmesine izin veriyor. Bu da müşterilerini elinde tutmasına yardımcı oluyor. 

Apple'ın geliştirici şartlarına göre, bir müşteri App Store üzerinden bir abonelik için ödeme yaptığında geliştirici yüzde 85'lik bir pay alıyor, Apple ise yüzde 15'lik pay alıyor. YouTube TV'nin abonelik ücreti 49,99 dolar, ancak Apple üzerinden ödeme yapan abonelerden Apple'ın kurallarını dengelemeleri için 54,99 dolar alınıyor. Görünüşe göre, YouTube şimdilik TV konusunda bununla uğraşmak istemiyor.

Hatırlarsanız Türkiye'de YouTube Music ve YouTube Premium servislerini açan YouTube, Apple kullanıcılarına yüzde 30 daha pahalı fiyatlandırılmıştı. YouTube'un bu tutumunun YouTube Music ve YouTube Premium için sürüp sürmeyeceğinin ise belirsiz olduğunu belirtelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.