Dijital bankacılık girişimi N26, İngiltere pazarından çekiliyor

Dijital bankacılık girişimi N26, 15 Nisan 2020 tarihi itibariyle İngiltere'deki müşterilerinin hesaplarını kapatarak, pazarı terk ediyor. N26'nın bu adımının sebebi ise Brexit. N26 yetkilileri, yaşananlardan dolayı ise İngiltere'yi suçluyor.
Dijital bankacılık girişimi N26, İngiltere pazarından çekiliyor

Alman dijital bankacılık girişimi N26, başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor olmasına rağmen İngiltere pazarındaki faaliyetlerini sonlandıracağını açıkladı. Henüz geçtiğimiz ayın sonlarında 5 milyondan fazla müşteriye sahip olduğunu açıklayan N26, İngiltere pazarından ayrılacak.

N26, İngiltere pazarından çıkışını Brexit'e bağlıyor. Brexit süreciyle gelen prosedürlerin zorluğu, N26'nın hali hazırda Avrupa genelinde geçerli lisansının Brexit ile birlikte İngiltere'de bir anlam ifade etmemesine neden oldu. Bu yüzden N26'nın İngiltere pazarı için ekstra bir çaba sarf etmeme kararı aldığını görüyoruz. Ancak N26, blogları üzerinden yaptığı resmi açıklamada, İngiltere pazarından çıkmalarının global vizyonlarını etkilemeyeceğinin altını çiziyor.

Alman dijital bankacılık girişimi N26 her ne kadar tek başına Brexit'i suçluyor olsa da, İngiltere pazarındaki rekabetin de yüksek olduğunun altını çizmemiz gerekiyor. Dünyanın fintech başkenti olarak gösterilen Londra'da pek çok yeni nesil dijital banka markasının çalıştığını ve pazara girmeye hazırlandığını da biliyoruz. Durum böyle olunca, N26'nın Brexit'i de bahane ederek pazarda boşa efor sarf etmek yerine, diğer pazarlara odaklanmasını oldukça akıllıca bir hamle olarak görebiliriz. N26'nın hali hazırda İngiltere'de başta Revolut, Monzo ve Starling olmak üzere önemli rakipleri bulunuyor.

2018 yılının Ekim ayında İngiltere pazarına adım atan N26, 15 Nisan 2020 tarihi itibariyle İngiltere'ye ve İngiliz müşterilerine veda edecek. Paylaşılan rakamlara göre durum, İngiltere'de N26 kullanan yaklaşık 200 bin müşteriyi etkileyecek.

İngiltere'deki N26 müşterileri, 15 Nisan 2020'ye kadar N26 hizmetlerini kullanmaya aynen devam edecekler. Ancak bu tarih itibariyle müşterilerin hesapları kapatılacak. Bu tarihe kadar müşterilerin hesaplarındaki parayı, para transferi aracılığıyla ya da ATM'ler üzerinden çekmesi gerekiyor. Müşterilerin hesaplarındaki bakiye sıfıra indiğinde hesaplar otomatik olarak kapanıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.