Softbank'ten 240 milyon dolar yatırım alan Brandless kapanıyor

SoftBank'ten aldığı yatırıla değerlemesi 500 milyon doların üzerine çıkan Brandless, kapandığını duyurdu.
Softbank'ten 240 milyon dolar yatırım alan Brandless kapanıyor

Cruelty-free ürünler satan San Francisco merkezli e-ticaret şirketi Brandless, kapandığını duyurdu. Şirket, yaptığı açıklamada perakende pazarında rekabetin son derece yüksek seviyede seyrettiğini vurguladı.

2017'nin Temmuz ayında resmi olarak faaliyete başlayan Brandless, kapanma süreciyle birlikte 70 çalışanını işten çıkardı. Ekipten geriye kalan 10 çalışan ise kapanma sürecinde gerçekleşen siparişlerin teslimatı ve stokta kalan ürünlerin satışıyla ilgilenecek. 

Güzellik ve kişisel bakım, ev temizlik ürünleri, bebek ve evcil hayvan kategorilerinde ürünler sunan Brandless, 2018'in Temmuz ayında Softbank'ın 100 milyar dolarlık Vision Fund'ından 240 milyon dolar yatırım almıştı. Bu yatırımla birlikte şirketin değerlemesi 500 milyon doların üzerine çıkmıştı. 

SoftBank'in yatırım yaptığı Wag, Uber ve WeWork gibi şirketlerde yaşanan olayların ardından, Brandless'tan da kapanma haberi gelmesi, SoftBank'in itibarını ciddi anlamda zedeliyor. Görünen o ki Brandless'ın geçtiğimiz yıl yönetim kademesinde baş gösteren hareketlilik, şirketin hayatta kalması için yeterli olmadı. 

Hatırlarsanız, geçtiğimiz yılın Mart ayında Brandless'ın CEO'su ve kurucuğu ortağı Tina Sharkey, görevinden istifa ederek yönetim kurulunun başkanlık koltuğuna geçmişti. O dönemde şirketin CFO'su olan Evan Price, geçici olarak şirketin CEO'luğuna getirilirken, eski Walmart.com COO'su John Rittenhouse Mayıs ayında şirketin CEO'su olarak göreve başlamıştı. Tina Sharkey'nin son bahar döneminde şirketin yönetim kurulunu da bıraktığını belirtelim. 

Brandless'ın faaliyette bulunduğu süre içinde yüksek kalitede ürünler sunarak pazara giriş yapan markalar, rekabetin kızışmasına yol açtı. Bu arada SoftBank'in duyurduğu 240 milyon dolarlık yatırımın yarısından çok daha az bir meblağın Brandless'a ulaştığını belirtelim. 

Bir an önce Brandless'ın kar ettiğini görmek isteyen SoftBank, yatırımı hak ediş üzerinden şirkete iletti. Bu nedenle Brandless'ın belli finansal hedeflere ulaşmadan, yatırıma erişmesi de söz konusu olmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.