SoftBank, 100 milyon dolar yatırım yaptığı Brandless'a ödeme yapmadı

The Information tarafından yayınlanan bir rapora göre, 500 milyon dolar değelemeye sahip hızla büyüyen bir e-ticaret başlangıcı olan Brandless ile en büyük destekçisi SoftBank arasındaki ilişki kızışmaya başladı.
SoftBank, 100 milyon dolar yatırım yaptığı Brandless'a ödeme yapmadı

The Information tarafından yayınlanan bir rapora göre, 500 milyon dolar değelemeye sahip hızla büyüyen bir e-ticaret başlangıcı olan Brandless ile en büyük destekçisi SoftBank arasındaki ilişki kızışmaya başladı. SoftBank, Brandless'ı harcamaları kısmak ve kar elde etmek için zorluyor. Hatta bu durum birkaç yöneticinin ayrılması ve CEO’nun değişmesi ile sonuçlandı.

Eski CEO Tina Sharkey, mart ayında, şirkette "daha işlevsel bir rol" almak için işten çekildiğini yazarken, bu değişikliğin SoftBank'ten kaynaklandığı dedikoduları ortaya çıktı. 2018 yılında SoftBank Vision Fund, şirkete 200 milyon dolar yatırım yaparak şirketin değerini 500 milyon dolara çıkardı. Anlaşma SoftBank'a yüzde 40 hisse verdi. SoftBank yatırımı taksitlerle ödeyecek, ancak Brandless'ın şu ana kadar bu taksitlerden sadece ilkini aldığı söyleniyor.

Durum ne olursa olsun, Brandless ve SoftBank arasındaki ilişki, SoftBank'in Silikon Vadisi teknoloji girişimlerinde en büyük yatırımcılardan biri haline gelmesiyle ve Uber, Slack gibi düzinelerce şirkette büyük hisse olması nedeniyle dikkat çekici bir hal alıyor. Ancak SoftBank'in bu konuda yorum yapmaktan kaçındığını da belirtelim. 

SoftBank'in yatırımından sonra şirketin yeni CEO'su ise John Rittenhouse oldu.

2015 yılında, Ido Leffler ve Tina Sharkey tarafından kurulan Brandless, ev eşyalarını doğrudan tüketicilere satıyor. Tüketici, gıda ve güzellik ürünleri ile kişisel bakım ürünlerini doğrudan tüketiciye ulaştıran Brandless, yaptığı her ürünün genetik olarak değiştirilmemiş, temiz, glutensiz, genellikle organik durumda olduğunu söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.