Savaştan etkilenen gençlere kod eğitimi veren kurum: Re:Coded

ABD'de kurulan ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Re:Coded, savaş ve çatışmalardan etkilenen gençleri yazılım geliştirme konusunda eğitmeyi hedefliyor.
Savaştan etkilenen gençlere kod eğitimi veren kurum: Re:Coded

ABD'de kurulan ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Re:Coded, savaş ve çatışmalardan etkilenen gençleri yazılım geliştirme konusunda eğitmeyi hedefliyor. 2017 yılında kurulan Re:Coded, bugüne kadar binden fazla kişiye kod yazmayı öğretti

Şu an için Irak, Türkiye ve Yemen'de hizmet veren Re:Coded'ın paylaştığı bilgilere göre programdan mezun olanların yüzde 93'ü 6 ay içinde eğitim gördükleri alanda iş de buluyor. Re:Coded'ın sunduğu avantajlar arasında kodlama bootcampleri, girişimcilik eğitimi, ortak çalışma alanları ve teknoloji atölyeleri gibi önemli avantajlar yer alıyor.

18 - 35 yaş arasındaki kişileri programa dahil eden Re:Coded, 2017 yılından bu yana 2 bin 500'den fazla başvuru da aldı. Program için genellikle 15 ila 20 öğrenci seçen Re:Coded, söz konusu öğrencilerin en yaz yüzde 35'inin kadınlardan oluşmasına da özen gösteriyor.

Kısacası Alexandra Clare ve Marcello Bonatto tarafından kurulan Re:Coded'ın temel amacı savaşlardan etkilenen gençler için yeni kariyer fırsatları yaratmak. Son olarak "Front-End Web Development Coding Bootcamp by Re:Coded in Istanbul" Bootcamp'inin 15 Şubat tarihinde gerçekleşeceğini de belirtelim. 

Programa başvurabilmeniz için 18 ila 35 yaş arasında olmanız, orta derecede İngilizce bilmeniz gerektiğini de ekleyelim. Söz konusu program yaklaşık 5 ay sürecek. Dilerseniz programa katılmak için buradan başvurabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.