Uzun blog yazılarını özetleyen platform: Remark

Platform yazıyı özetlerken SEO kelimelere de dikkat ediyor. Zira uzun bir yazının özetine göz attığınızda SEO kelimelerinin ön plana çıktığını görüyorsunuz. 
Uzun blog yazılarını özetleyen platform: Remark

Daha önce sizlerle uzun yazıları oldukça kısa sürelerde özetleyen birkaç farklı girişimden bahsetmiştik. Zira son dönemde belki de herkes için büyük bir önem kazanan zaman kavramı, herhangi bir içeriği okurken de sıkça karşılaştığımız bir kavram haline geldi. Kişiler gerçekten merak ettikleri içerikleri okumak için ya direkt olarak yazının başından, ortasından ve sonundan birer cümle ya da aradan rastgele seçilmiş cümleleri okuyorlar; böylelikle zamandan kazandıklarını düşünüyorlar. Ancak bir içerik bu şekilde okunduğunda birçok detay atlanmış oluyor. 

Bu soruna çözüm getirmeyi hedefleyen ve daha önce sizlerle paylaştığımız I Lazy to Read ve TLDR This gibi uygulamalardan sonra yeni bir özet uygulaması olan Remark'tan bahsedelim. Remark da tıpkı diğer uygulamalar gibi uzun bir blog yazısını birkaç saniye içinde özetliyor. Platformun bunu yaparken gerçekten başarılı olduğunu söyleyebilirim, ancak diğer platformlarda olduğu gibi Türkçe içeriklerin özetlenmesi ne yazık ki Remark'ta mümkün olmuyor. Ancak İngilizce içerikleri özetlerken verilmek istenen bilgiyi birkaç cümlede kullanıcıya sunuyor.

Remark'ı kullanmak da gerçekten çok basit. Özetlemek istediğiniz yazıyı kopyaladıktan sonra ana sayfada bulunan "Your Text Here" yazan bölüme yapıştırıyorsunuz ve daha sonra "Summarize" butonuna basıyorsunuz. Yazının uzunluğuna göre birkaç saniyelik bekleme süresinden sonra sol tarafta özetiniz çıkıyor. Platform bu özeti yaparken SEO kelimelere oldukça dikkat ediyor. Zira uzun bir yazının özetine göz attığınızda SEO kelimelerinin ön plana çıktığını görüyorsunuz. 

Remark özetleme konusunda kullanışlı olsa da linkten yazıyı çekme özelliğinin olmamasıyla kullanıcıyı üzüyor. Ayrıca İngilizce dışında Türkçe gibi dilleri desteklememesi de bir eksiklik diyebiliriz. Fakat bu noktada uygulamanın çok yeni olduğunu ve geliştirildikçe yeni özellikleriyle daha dikkat çekici olabileceğini söylemek mümkün.

Remark'ı buradan deneyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.