Uzun içerikleri saniyede özetleyen girişim: TLDR This

TLDR This, makaledeki metin cümlelerinin her birini sıralamak için TextRank algoritmasının bir versiyonunu kullanıyor ve akabinde makaledeki en iyi 5 temsili cümleyi seçiyor.
Uzun içerikleri saniyede özetleyen girişim: TLDR This

Daha önce sizlerle uzun yazıları 5 cümleyle özetleyen I Lazy to Read adlı girişimi paylaşmıştık. O günden bugüne I Lazy to Read kendini çok geliştirmemiş olsa da benzer girişimlerin de yavaş yavaş yayılmaya başladığını söyleyebiliriz. Bunlardan biri olan TLDR This de tıpkı I Lazy to Read'de olduğu gibi yapay zeka yardımıyla uzun yazıları kısa cümlelerle özetliyor. 

TLDR This, makaledeki metin cümlelerinin her birini sıralamak için TextRank algoritmasının bir versiyonunu kullanıyor ve akabinde makaledeki en iyi 5 temsili cümleyi seçiyor. Özetlemek istediğiniz, ya yazının bulunduğu linki sitede bulunan "Enter Article URL" kısmına ya da yazının tamamını "Paste Article Text" kısmına ekliyorsunuz. "Process Text" dediğinizde de çıkan özeti istediğiniz gibi kopyala-yapıştır yapabiliyorsunuz.

TLDR This'in yazıları diğer girişimlere göre daha iyi özetlediğini, ancak girişimin kendini geliştirmesi için uzun bir yolu olduğunu belirtelim. I Lazy to Read'de olduğu gibi sürekli tekrarlanan kelimelerin olduğu cümleleri kullanıcıya özet şeklinde sunan uygulama, kişisel fikir söz konusu olduğu zaman yeterli bir özet çıkaramıyor. Dil konusunda ise hem İngilizce hem de Türkçe bazında baktığımızda uygulamanın herhangi bir sıkıntı yaşamadığını görüyoruz. Her iki dilde de ortalama denebilecek bir özeti kullanıcıya sunuyor.

TLDR This'i buradan inceleyebilir ve uzun yazılarınızı özetleyebilirsiniz. TLDR This'in Google Chrome eklentisi olduğunu da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.